Hokejisti iz Los Angelesa, branilci naslova Stanleyjevega pokala, so tako končali niz petih zaporednih zmag. Daniel Sedin in Jannik Hansen sta prispevala odločilna zadetka v razmaku manj kot treh minut ob koncu druge tretjine za vodstvo domačih 3:2 in 4:2. Peti gol na tekmi je padel v zadnji minuti, zadel je Chris Higgins, ko so kralji igrali brez vratarja. Za Vancouver sta prva gola prispevala Dan Hamhuis in Mason Raymond.

Vancouver je po porazih proti Detroitu s 3:8 in Phoenixu z 2:4 tokrat moral zmagati, če je želel obdržati prepričljivo vodstvo v severozahodni skupini. Kralji so tako klonili pod močno ofenzivo hokejistov s pacifiške obale Kanade, šele tretjič v tej skrajšani sezoni pa so prejeli več kot tri zadetke.

Slovenski športnik minulega leta Kopitar je z vknjiženo podajo na vsaki od zadnjih petih tekmah vpisal vsaj točko. Kopitar je doslej zbral skupno 18 točk (6 golov, 12 podaj). Los Angeles je z osvojenimi točkami 22 trenutno deveto moštvo Zahoda (10 zmag, 7 porazov, dva poraza po podaljšku). Za vodilnim Chicagom pa zaostaja 17 točk. Od mest v končnici ga loči le točka. Kar tri moštva, Detroit, Phoenix in Nashville, si delijo 23 točk. Mesta v končnici pa so si na Zahodu priborili že hokejisti Chicaga, Anaheima in Vancouvra.

Največ golov je padlo v Montrealu, kjer so gostitelji v podaljšku izgubili proti Pittsburgu s 7:6. Za pingvine so po dva gola dosegli Chris Kunitz, Brandon Sutter in Matt Cooke.

Philadelphia Flyers je doma z 2:1 odpravila Ottawa Senators, hokejisti Buffalo Sabres so po kazenskih strelih premagali New Jersey Devils s 4:3, Phoenix Coyotes je bil na domačem ledu boljši od Anaheim Ducks s 5:4 po kazenskih strelih. Tampa Bay Lightning je vpisala domačo zmago proti Boston Bruins s 3:2, San Jose Sharks pa je bil doma boljši od Nashville Predators z 2:1. Hokejisti Winnipeg Jets so na domačem ledu izgubili proti Washington Capitals z 0:3, Carolina Hurricanes pa je bila s 6:2 boljša od Florida Panthers.