Los Angeles je bil že na robu nove zmage, rekordne devete zaporedne. Domači so si že v prvih 17 minutah priborili visoko vodstvo z 2:0, a je nato sledil preobrat v režiji gostov.

Marian Gaborik je že po minuti in 57 sekundah tekme zadel za vodstvo domačih z 1:0, na začetku 17. minute pa je bil uspešen še slovenski hokejski as ob številčni prednosti domačih na ledu. Nekaj manj kot dve minuti pred koncem so igralci Toronta zmanjšali zaostanek na 1:2 po golu Diona Phaneufa. V drugi tretjini, v 24. minuti tekme, je Carl Gunnarsson zadel za izenačenje na 2:2, načrte kraljev za novo zmago pa je pokopal Mason Raymond, ki je v 46. minuti tekme postavil končni izid 3:2.

Kralji, 82 točk, 38 zmag in 23 porazov, ostajajo na šestem mestu na lestvici zahodne konference ter za vodilnim St. Louisom zaostajajo 15 točk, za petim Chicagom pa osem točk.

"Vedno je boleče, ko izgubiš po uspešnem nizu tekem v gosteh. Domačih tekem si res nismo želeli začeti s porazom. Ne vem, kako pri Torontu izvajajo njihove igralne sisteme, ampak zdelo se je, da drsajo in igrajo tako, da vedno tesno krijejo igralca. Ampak treba je reči, da je krivda na nas. Pač nismo opravili tistega, kar bi morali," je po tekmi dejal Kopitar.

Najboljša ekipa vzhodne konference Boston je z 2:1 odpravila Phoenix, deveto ekipo zahoda. Za sedmo zaporedno zmago Bostona sta zadela Zdeno Chara in Jarome Iginla. San Jose, ki je točkovno izenačen z Anaheimom na vrhu pacifiške skupine, je po kazenskih strelih s 4:3 v gosteh odpravil Columbus. Patrick Marleau je za zmagovalce zabil dva zadetka, pri kazenskih strelih pa je bil uspešen le Joe Pavelski.

Najboljše moštvo lige, St. Louis, je s 6:2 porazilo Edmonton, Čeh Vladimir Sobotka in T.J. Oshie sta prispevala po gol in dve podaji. Na drugih tekmah je Carolina s 4:2 odpravila najslabšo ekipo lige Buffalo, Tampa Bay je s 5:4 premagal Florido, Minnesota pa z 2:1 New York Rangers.