Anže Kopitar je na gostovanju v Phoenixu prvič zadel v drugi minuti druge tretjine. Domačini so nato sicer izenačili, toda Kopitar in Jeff Hunter sta poskrbela, da je šel Los Angeles na zadnji odmor z dvema zadetkoma prednosti. V zadnji tretjini sta zadela še Shane Doan za Phoenix Coyotes in Jake Muzzin, ki je postavil končni izid.

Najboljši športnik leta 2012 v Sloveniji je tako po poškodbi, ki ga je za dva tedna oddaljila od ledenih ploskev, dobil prvo pravo zadoščenje v novi sezoni. "Na prvih dveh tekmah nisem dosegel točke, a nisem čutil nobenega pritiska. Seveda misliš tudi na to, a zdaj je to za mano. Naš cilj je bil dobro začeti tekmo in to nam je tudi uspelo. Vsakič, ko igramo v gosteh, je prioriteta skupni ekipni učinek. Vem, da to vsi govorijo, da je najbolj pomembno, ampak tako pač je," je povedal Hrušičan, ki je odigral nekaj manj kot 20 minut, v katerih je v okvir vrat sprožil štiri strele. Kralji na prvih štirih tekmah še vedno niso dosegli zadetka ob igri z igralcem več, saj so zapravili vseh 23 tovrstnih priložnosti.

"Ko izgubiš prve tri tekme v sezoni, se ti v misli prikrade bojazen, da se bi kar naenkrat znašli v začaranem krogu porazov. Potrebovali smo nekaj časa, da smo se znova ujeli. A zdaj nam je le uspelo," je bil vesel Williams. "Kopi je bil dober, prvi napad je zadeval. Opaziti je bilo razliko v igri, kajne?," je kar žarel trener kraljev Darryl Sutter po predstavi njegovih varovancev, po kateri ni zardeval od sramu.

San Jose je v gosteh premagal Colorado s 4:0. Prva zadetka na tekmi je dosegel Patrick Marelau. S tem je postal šele drugi hokejist v zgodovini lige NHL, ki je na prvih štirih tekmah v sezoni vedno dosegel vsaj po dva zadetka.