Pri odločilnem golu je Kopitar dobil plošček v sredino, pred golom pa lepo "obrnil" vratarja gostov Jimmyja Howarda. "Mislim, da smo že doslej naredili lep niz zmag, moramo ga le nadaljevati. Vemo, da smo sezono začeli slabo, zato nas čaka kar nekaj lovljenja bežečih," je po tekmi povedal Kopitar. Kralji so sicer dosegli še peto zmago zapored in sedmo na osmih tekmah.

Kalifornijci so se tako rdečim krilom oddolžili za nesrečni poraz v zadnjih sekundah tekme pred 17 dnevi. "Menimo, da smo si takrat v Detroitu zaslužili več, tako da so danes vmes posegli hokejski bogovi ... Sicer pa mislim, da nam danes proti koncu tekme ni več ostalo prav veliko goriva v rezervoarju. Razliko je naredil naš vratar," meni trener Los Angelesa Darryl Sutter. Med vratnicama kraljev, ki so jih tokrat podpirali tudi prvaki nogometne lige MLS Los Angeles Galaxy, je stal Jonathan Bernier, ki je zbral 32 obramb.

Na drugih tekmah se je strelsko ponoči najbolj izkazal Kyle Palmieri, ki je s tremi zadetki pomagal Anaheimu do zmage nad Nashvillom s 5:1. Palmieri, ki pred tem ni zadel na desetih tekmah, je dosegel svoj prvi "hat-trick" v karieri in z ekipo zadržal prvo mesto v pacifiški skupini.

V kanadskem obračunu Toronta in Montreala sta bila tekmeca dve tretjini izenačena na 2:2, nato pa so gostujoči hokejisti Brendan Gallagher, Max Pacioretty, ta se je med strelce vpisal dvakrat, in Brian Gionta s tremi goli v zadnjem delu igre odločili zmagovalca za končnih 5:2.

Philadelphia pa je doma proti Washingtonu zmagala s 4:1, vse štiri zadetke so domači zabili v prvih dveh tretjinah. Claude Giroux je dosegel gol in podajo, kot zanimivost pa velja omeniti, da je za letalce le dan po menjavi zaigral tudi zdaj že nekdanji "kralj" in povratnik v Philadelphio Simon Gagne in zabil svoj prvi gol sezone.