Po dveh prostih večerih so igralci Los Angelesa danes palice v ligi NHL prekrižali z močno okrepljeno Florido, kateri sta se pred sezono pridružila tudi vratar Roberto Luongo in nekdanji branilec kraljev, Willie Mitchell, ki je postal celo kapetan panterjev.

V prvi tretjini 18.230 gledalcev v Staples Centru ni videlo prav veliko priložnosti. Nekaj poskusov je bilo na obeh straneh, a sta bila oba vratarja na pravem mestu, prav tako pa sta obrambi skrbeli, da je napad ostajal praznih rok.

Tekma je bila odločena v drugi tretjini, ki so jo gostitelji dobili s 4:0. Gostje so se v zadnjem delu približali na 4:2, Dustin Brown pa je tri minute pred koncem postavil končni izid in zapečatil usodo gostujoče ekipe. Pred tem so za Los Angeles zadeli še Mark Greene, Jeff Carter, Marian Gaborik in Robin Regher. Posebej pomembno je, da je Los Angelesu končno stekla igra z igralcem več, saj so na ta način zadeli kar trikrat.

Pred Los Angelesom je zdaj prost dan, nato pa bodo kralji gostili Carolino.

V derbiju večera so Pittsburgh Penguins v Montrealu slavili s 4:0 in vodijo v metropolitanski skupini. Za pingvine so zadeli Sidney Crosby, Beau Bennett, Steve Downie in Brandon Sutter. Že šesto zaporedno zmago doma je dosegel Boston, ki je z 2:0 odpravil St. Louis.

New York Islanders so s 5:2 ugnali Tampa Bay Lightning, visok poraz pa so zabeležili pri Torontu, saj so proti Nashville Predators izgubili s kar 2:9. Winnipeg Jets so bili s 3:1 boljši od New Jersey Devils, Arizona Coyotes so z 1:2 po podaljšku izgubili proti Washington Capitals, Calgary Flames pa so po kazenskih strelih le strli odpor Anaheim Ducks in zmagali s 4:3. Z 0:5 so Columbus Blue Jackets doma pokleknili pred Detroit Red Wings, Buffalo Sabres so s 4:1 nadigrali San Jose Sharks, Dallas Stars pa so s 4:6 premoč priznali Carolina Hurricanes.