Junak večera v vrstah kraljev, ki se sedaj po petih tekmah vračajo v domačo dvorano Staples Center, je bil Jeff Carter, ki je zadel dvakrat, enkrat pa je bil z igralcem več na ledu uspešen še Davis Drewiske. Končni izid 4:1 pa je postavil Jarret Stoll. V vrstah gostiteljev je bil prav tako z igralcem več v zadnji minuti druge tretjine uspešen Alexander Steen, Andy McDonald pa je pri tem vpisal 300. podajo v karieri.

Branilcem naslova prvaka v ligi NHL, ki so izgubili štirikrat v zadnjih šestih tekmah, v skrajšani sezoni trda prede glede uvrstitve v končnico, saj so kralji ta čas zadnjeuvrščena ekipa pacifiške skupine, na zahodu pa za tri zmage zaostajajo za zadnjim mestom, ki še vodi v play-off. A danes so kralji zaigrali kot prerojeni in pokazali formo, s katero so lansko pomlad osvojili Stanleyjev pokal.

»O tem ves čas govorimo; ko si priigramo vodstvo, ga je treba tudi zadržati. Mislim, da smo danes naredili korak v pravo smer,« je po tekmi dejal zvezdnik večera Carter, rezervni vratar Jonathan Bernier, ki je pri Los Angelesu prvič to sezono stopil med vratnici in zamenjal zvezdnika Johnatana Quicka, pa je dobro opravil svoje delo in k zmagi prispeval 19 obramb.

Na sporedu je bilo še pet tekem, najbolj negotova dvoboja pa sta bila v Denverju in Calgaryju. Colorado je gostil Phoenix, odločitev o zmagovalcu pa je padla šele v podaljšku, ko je za zasedbo iz Arizone zmagoviti gol dosegel Shane Doan. Kanadčan je zaznamoval dvoboj v Denverju, saj je dosegel dva gola in prispeval podajo pri zadetku Olivera Ekmana-Larssona. Najdaljši dvoboj je bil v Calgaryju, domača ekipa pa je klonila šele po izvajanju kazenskih strelov. Po rednem delu in podaljšku ni bilo zmagovalca, mož odločitve pa je bil Finec Mikko Koivu, ki je dosegel 500. gol v ligi NHL.

Columbus se je na domače ledu poigral s San Josejem in na koncu zmagal s 6:2. Za gostitelje so v polno zadeli Brandon Dubinsky, James Wisniewski, Nikita Nikitin, Cody Goloubef, Vinny Prospal in Mark Letestu, za goste iz Kalifornije pa Patrick Marleau in Joe Pavelski. Toronto je zanesljivo premagal Philadelphio s 5:2, za kanadsko ekipo pa so gole dosegli Dion Phaneuf,

Colton Orr, Matt Frattin, Clarke MacArthur in James van Riemsdyk, za goste pa Wayne Simmonds in Tye McGinn. Carolina je v zadnji tretjini dosegla kar štiri gole in dokončno zlomila odpor otočanov iz New Yorka za zmago s 6:4. Pri gostih je Rus Aleksander Semin dosegel svoj 200. gol na ledenih ploskvah NHL, izkazal pa se je tudi Čeh Jiri Tlusty z dvema goloma in dvema asistencama.