Po slabšem začetku sezone so kralji bržkone našli svojo lansko formo, ko so osvojili Stanleyjev pokal. Še najbolj je ekipa napredovala v obrambi, pa tudi napad je sinoči deloval kot mora. V prvi tretjini sta domačim vodstvo zagotovila Brown in Carter, nato sta bila v drugem delu uspešna še Kopitar in Lewis, Los Angeles pa je vknjižil že tretjo zaporedno zmago. Vratar Jonathan Quick je ubranil 23 strelov, kralji pa so v zadnjih šestih tekmah zmagali petkrat.

"Nasprotnikom ne smemo dovoliti, da razvijejo igro, to nam je danes uspelo. Če nimajo časa in prostora, potem ne morejo igrati. Še vedno lahko izboljšamo obrambo, a smo bili danes dobri tudi v napadu, ko smo dosegli štiri gole. Do zdaj smo namreč zapravili preveč dobrih priložnosti za zadetek, poleg tega smo vse preveč računali na vratarja," je po zmagi povedal Jarret Stoll.

Le dve ekipi sta si sinoči privoščili poraz pred domačimi gledalci. Buffalo Sabres so proti New York Islanders izgubili z visokih 0:4, Carolina Hurricanes pa proti Tampa Bay Lightning z 2:5. Drugje so domači navijači zadovoljni zapuščali dvorane. Edmonton Oilers so po kazenskih strelih proti Phoenix Coyotes le izvlekli dve točki in zmagali s 3:2. Enak izid, vendar v rednem delu, so zabeležili pri Ottawa Senators, ki so bili boljši od Toronto Maple Leafs. Detroit Red Wings, za katere Jan Muršak ne igra več, so bili s 4:0 boljši od Nashville Predators, Dallas Stars so s 3:1 ugnali San Jose Sharks, Philadelphia Flyers pa so s 5:3 premagali Winnipeg Jets. Montreal Canadiens so s 3:0 premagali New York Rangers, St. Louis Blues Columbus Blue Jackets z 2:1, Calgary Flames pa Minnesota Wild s 3:1.