Pri kraljih se je z 18 obrambami izkazal tudi vratar Jonathan Quick, med strelce pa so se vpisali še Slava Vojnov, Jeff Carter in Mike Richards, medtem ko je Justin Williams za branilce naslova v Stanleyjevem pokalu prispeval tri podaje. Kopitar je zadel za izenačenje na 1:1 v začetku druge tretjine. Za modre jopiče sta zadela Derick Brassard in Derek MacKenzie.

Carter je zaradi visoke palice po dvoboju z Vinnyjem Prospalom dobil kazen, Columbus pa v začetku zadnje tretjine ni izkoristil prednost igralca več, ki jo je imel štiri minute. V tem času je gostiteljem uspelo sprožiti le en strel na vrata igralcev Los Angelesa. "V teh štirih minutah smo le izgubljali čas. Več časa smo prebili v naši obrambni tretjini kot v napadu. Moram reči, da so gostje igrali zelo dobro," je ključne trenutke tekme opisal trener gostiteljev Todd Richards.

Hokejisti moštva Detroit Red Wings, katerega član je tudi Jan Muršak, ki pa še okreva po nesrečni poškodbi rame, so v domači dvorani visoko, z 1:4 izgubili proti Calgary Flames.

Pomerili sta se tudi najboljši ekipi lige ta čas, doma pa so klonili San Jose Sharks proti Chicago Blackhawks s 3:5. San Jose je s 15 točkami drugi v ligi, tri več pa jih ima Chicago. Slednji je že kmalu po začetku dvoboja zaostajal z 0:2, zato je trener Joel Quenneville že po petih minutah zahteval odmor, po katerem je še v prvem delu igre njegovim igralcem uspelo izenačiti na 3:3. Patrick Kane je nato dosegel dva gola za ekipo Blackhawks, v drugi tretjini in ob koncu srečanja, ko je zadel prazno mrežo, ko so skušali gostitelji z igralcem namesto vratarja izsiliti podaljšek.