Ljubljanski hokejisti so drugi del tekmovanje začeli odlično z dvema zmagama in se prebili na mesta, ki vodijo v končnico. V tretjem krogu so se podali na gostovanje na Moravsko. V prvem delu sta bili v štirih dvobojih ekipi iz Ljubljane in Znojma uspešni po dvakrat, Ljubljančani so enkrat slavili tudi v gosteh. Danes pa razplet ni bil tako dober. Zeleno-beli so doživeli prvi poraz v drugem delu, domači so bili na koncu boljši s 5:1. Ljubljančani so igrali oslabljeni, brez poškodovanih branilcev Boštjana Groznika in Patricka Coulomba.

Češka ekipa je tekmo začela z dvema zaporednima izključitvama, a ljubljanska igra z igralcem več, kot že tolikokrat letos, ni bila najboljša in teh minut prednosti gostje niso izkoristili. Zato pa so domači povedli v deseti minuti, ko so imeli na ledu spet pet igralcev. Pred odmorom so domači vodstvo povišali, toda na srečo gostov je bila tokrat boljša igra z igralcem manj. Ko so imeli namreč domači v 19. minuti "power-play", je domačega vratarja Ondreja Kacetla premagal Aleš Mušič in poskrbel za kanček upanja na preobrat.

A nadaljevanje je bilo v znamenju češke ekipe. Domači hokejisti so sredi tekme vodstvo povišali, ljubljanski vratar Jerry Kuhn in soigralci so se v nadaljevanju ubranili še dveh čeških prednosti igralca več, toda goste so Čehi z zadetkom tik pred koncem druge tretjine spravili v zelo težak položaj. Ta se je še poslabšal v 42. minuti, ko je Petr Beranek povišal že na 5:1, in za Ljubljančane ni bilo več pravih možnosti za preobrat, tako da so se morali sprijazniti s prvim porazom v drugem delu prvenstva. Zdaj so na lestvici spet tretji, prehitela jih je madžarska Sapa, ki je danes v gosteh s 5:4 premagala Salzburg.

V zgoščenem ritmu tekmovanja pred reprezentančnim premorom naslednji teden Ljubljančane že v torek čaka nov obračun skupine spodnjega dela lestvice, v Tivoli bodo prišli hokejisti iz Dornbirna, ki so danes tesno ugnali Innsbruck (4:3).