V ekipi VSV je namreč številna zasedba lanskega ljubljanskega moštva, na čelu s trenerjem Hannujem Järvenpääjem in lanskima ljubljencema tivolskega občinstva Johnom Hughesom in vratarjem Jeanom Philippom Lamoureuxom. Sprejem navijačev za lansko postavo Olimpije je bil zadržano neprijazen, na koncu pa so morali lanski zmaji po napetem dvoboju priznati premoč domačim.

Ljubljančani so na krilih zmage pred dnevi v zagrebški Areni, s katero so prekinili niz treh porazov, začeli poletno. Lamoureux je posredoval ob strelih Chrisa d'Alvisa, Žige Panceta in Andrewa Thomasa. A zadeli so gostje, ki so najprej vzpostavili ravnotežje, nato pa je v deveti minuti Jerryja Kuhna matiral še en znanec slovenskih ledenih ploskev Antii Pusa. Nadaljevanje je bilo po ljubljanskih željah, najprej bi se med strelce lahko vpisal branilec Boštjan Groznik, ki pa je v odločilnem trenutku slabo meril, ob številčni prednosti v 14. minuti pa je nato odbiti plošček iz bližine v mrežo potisnil d'Alvise. Zadnjih pet minut pa so Ljubljančani nenehno igrali oslabljeni, večino časa z dvema igralcema manj, potem ko sta avstrijska sodnika najprej prestrogo s petminutno in disciplinsko kaznijo predčasno končala tekmo Mateju Hočevarju, pozneje pa je deset minut dobil še Mike Ratchuk. Beljak pa kljub prednosti 5-3 na ledu v prvem delu ni več dosegel gola.

Po minuti in pol drugega dela, v katerem so še vedno igrali z dvema manj, so Ljubljančani končno spet imeli na ledu pet igralcev. V tem obdobju je Beljak silovito pritiskal, vsaj pet nevarnih strelov pa je polovil Kuhn. Borbeni domači hokejisti se niso predajali, tudi sami so po izteku kazni hitro napadli tekmece. Ob strelih Muršaka in Kevina de Vergilia je malo manjkalo, pa bi vodili, a tudi na drugi strani je imel Kuhn še precej dela. Zadnjo besedo pa so imeli zeleno-beli. Sredi tretjine so imeli končno tudi sami številčno prednost ter jo tudi izkoristili, potem ko je po strelu Muršaka Brock McBride pred golom spremenil smer ploščku in na navdušenje domačih navijačev popeljal zmaje v vodstvo. Do konca tega dela je bila Olimpija boljši tekmec, si pripravila še nekaj dobrih priložnosti, pred zadnjo tretjino pa je ostalo pri minimalnem vodstvu zmajev.

Uvod zadnje tretjine je bil za domače odličen. Po napadalni igri in prekrških tekmecev so tudi sami dobili priložnost za igro 5-3; 50 sekund takšne prednosti pa so izkoristili precej bolje kot gostje. Po strelu Thomasa je namreč Muršak iz bližine porinil odbiti plošček za hrbet beljaškega vratarja in poskrbel za še trdnejše vodstvo. Vseeno pa boja še ni bilo konec, gostje so sredi tretjine po golu Scotta Hothama z igralcem več spet zaostajali le za enega. Kljub nekaj napetim trenutkom pred Kuhnovimi vrati pa so domači znali obdržati prednost, klonili pa niso niti v zadnji minuti in pol, ko je VSV skušal brez vratarja izsiliti podaljšek, tako da so navijači na koncu z glasnim aplavzom nagradili svoje hokejiste.

Že v naslednjem krogu pa čaka Ljubljančane nova zahtevna naloga, saj v Tivoli v nedeljo prihaja aktualni prvak iz Linza.