Ljubljanski hokejisti so bili v prejšnjem krogu prosti, saj so tekmo s Celovčani prestavili za 14 dni, ko bo za Bežigradom potekala zimska klasika. Pred koncem koledarskega leta pa sta jih čakali zaporedni gostovanji pri žilavih Madžarih, ki v tej sezoni doma igrajo zelo dobro. Prvi del naloge so zeleno-beli opravili odlično in si v Szekesfehervarju priborili dve točki za deveto zmago v gosteh.

Zmaji so še vedno oslabljeni, brez poškodovanih Damjana Dervariča, Matevža Ermana, Jake Ankersta in Erica Panceta. A vseeno so že od prve minute zaigrali napadalno, Sapa je šele v četrti minuti sprožila prvi strel proti vratom Jerryja Kuhna. V sedmi minuti so Ljubljančani pritisk kronali z zadetkom za vodstvo, ko je z desne strani silovito sprožil branilec Andrew Thomas in presenetil vratarja Benceja Balizsa. Le 15 sekund pozneje je imel lepo priložnost še Jan Muršak, strel je Balizs ubranil, tako kot samostojni prodor Kevina de Vergilia. Domače je v igro vrnila šele minuta prednosti 5-3 in v 11. minuti, ko se je dvojna kazen že iztekala, so jo tudi izkoristili za izenačenje. V nadaljevanju igre z igralcem več pa niso dosegli še enega gola, zato pa je udaril Chris d'Alvise in pred koncem prvega dela še enkrat popeljal goste v vodstvo.

Ljubljančani so najtežji del tekme preživljali v drugi tretjini, ko so domači silovito pritisnili proti golu Kuhna. V 28. minuti je ljubljanski vratar tudi prejel zadetek, ko mu je plošček ušel v mrežo. V nadaljevanju tretjine pa je z dobrimi obrambami nekajkrat preprečil veselje domačih.

Zadnji del se je začel sanjsko za zmaje, že v 32. sekundi je Muršak po svojem strelu in obrambi domačega vratarja plošček v drugem poskusu poslal v mrežo. Gostitelji so nato poskušali na vsak način izenačiti, a so bili neuspešni, tako ob strelih ob izenačenih močeh kot ob "power-playu". Na koncu so v zadnji minuti poskušali še brez vratarja in s šestimi igralci, Muršak pa jih je dokončno potopil z drugim golom v prazna vrata.

"Igrali smo zelo dobro, gol smo dobili z dvema igralcema več. Na začetku smo bili veliko boljši tekmec, v drugem delu pa smo odigrali tako, kot je bilo treba. Na koncu je zmaga zaslužena, dobro smo zapirali prostor in nismo izgubljali ploščkov. O drugi tekmi z Madžari pa zdaj še ne razmišljamo, to bo povsem druga zgodba," je po uspešnem začetku dvojnega sporeda v Szekesfehervarju dejal trener zmajev Bojan Zajc.

V sredo se bodo Ljubljančani po božičnih praznikih spet vrnili v isto dvorano na tekmo 34. kroga, leto 2012 pa bodo končali pred domačimi gledalci 30. decembra proti Znojmu.