Brata Staal sta postavila temelje za zmago Caroline, z 41 obrambami pa je bil trden kot zid v vratih tudi Cam Ward. Potem ko je Matt Fratin povedel Toronto v vodstvo v prvi tretjini, je v drugi najprej izenačil Jordan Staal, sredi tekme pa je Eric Staal s sedmim golom v sezoni že napovedal preobrat, ki ga je gostujoče moštvo potrdilo z dvema zadetkoma v zadnjem delu. "Lepo je bilo videti, da oba zadevava. Upam, da nama je steklo in bo šlo tako tudi naprej," je bil po uspešnem bratskem večeru zadovoljen Jordan Staal, ki je sicer zadel prvič v skrajšani sezoni.

V Edmontonu so domači zapravili vodstvo z 2:0 v 28. minuti tekme. Jannik Hansen in Kevin Bieksa sta do konca tekme izenačila, mož odločitve pa je bil v podaljšku Chris Tanev. Zadetek je bil zanj še toliko pomembnejši, ker je bil prvi v 63 tekmah lige NHL. "Malo pozno, ampak vesel sem, da mi je le uspelo," je dejal po prvencu.

Enak izid je bil tudi v Denverju, le da se je tekma končala po rednem delu, a tudi z zmago gostov. Jamie Benn je za slednje dosegel prvi in zadnji gol, vmes pa so gostje iz Dallasa v drugi tretjini že izenačili na 2:2. S porazom so domači hokejisti nekoliko pokvarili slavnostni vtis ob jubilejni 1000. tekmi Milana Hejduka, toda slavljenec je bil na koncu kljub vsemu dobre volje, saj se je na zanj tako pomembni tekmi tudi vpisal med strelce in dosegel gol za 1:2 v prvem delu. "Malo kislega priokusa je ostalo, ampak vseeno je odlično, ko veš, da si v takšni družbi," je po tekmi dejal češki hokejist. Postal je šele 30. igralec v NHL, ki je presegel mejo 1000 tekem za eno moštvo, v Coloradu pa je prvi s takšnim dosežkom; Joe Sakic je sicer odigral 1378 za isto moštvo, ki pa se je del njegove kariere imenovalo Quebec Nordiques.

San Jose je prvič v sezoni izgubil v rednem delu. Logan Couture je v Anaheimu sicer poskrbel za zgodnje vodstvo morskih psov, toda domače navijače sta navdušila Saku Koivu in Sheldon Souray z zadetkoma v zadnji tretjini za končnih 2:1.