Los Angeles je bil v Anaheimu blizu novi zmagi. Kopitar je kralje v 10. minuti popeljal v vodstvo, ko je uspešno izkoristil kazenski strel, ki ga je s samostojnim prodorom priboril nekaj sekund prej, nato pa so hokejisti iz Los Angelesa vodili še z 2:0, 3:1 in s 5:3 vse do 55. minute, Kopitar se je pri petem golu vpisal med še med podajalce. Ryan Kesler v 55. in Ryan Getzlaf v 59. minuti pa sta nato zadela za izenačenje.

Pri izvajanju kazenskih strelov je kralje v vodstvo popeljal Marian Gaborik, na nasprotni strani je zadel Jakob Silfverberg. V drugi seriji je najprej zgrešil Jeff Carter, Anaheim pa v vodstvo popeljal Kesler. Tekma je bila končana po zgrešenem kazenskem strelu Kopitarja. Junak tekme je bil nedvomno Kesler z dvema goloma v zadnji tretjini, podajo in zadetim kazenskim strelom.

V vratih domačih je Jason LaBarbera zamenjal Frederika Andersena sredi druge tretjine, ko je dobil gol iz nenevarnega strela iz zapestja, ki ga je sprožil Trevor Lewis. LaBarbera je imel skupaj v nadaljevanju 14 obramb, Andersen pa pol manj, na drugi strani pa je vratar gostov Jonathan Quick zbral kar 44 uspešnih posredovanj. Južnokalifornijski derbi se bo nadaljeval v noči na nedeljo, ko bo nova tekma v Staples Centru.

"Izjemno napet, a tudi zabaven dvoboj. Med seboj se merita dve odlični moštvi, kar še poveča pomen tega lokalnega derbija," je menil Kesler, nekdanji igralec Vancouvra, ki se je pridružil Anaheimu po velikem poletnem prestopu.

V drugi tekmi večera so Toronto Maple Leafs premagali Boston Bruins s 6:1. Dva gola za gostitelje je dosegel Phil Kessel in skupaj s preostalima članoma napada, Tyler Bozak in James van Riemsdyk sta tudi prispevala po en zadetek, poskrbel, da se je Toronto s pravo mero oddolžil za boleč domač poraz, ki ga je z 1:4 doživel 25. oktobra. Hokejisti Bruins so izgubili prvič po petih zmagah, igrali pa so brez poškodovanega kapetana Slovaka Zdena Chare (koleno) in češkega centra Davida Krejčija.