Junak tekme je bil Patrick Kane, ki je najprej poskrbel za izenačenje ob koncu tekme, nato pa zadel še kazenski strel za zmago. "Neverjetno je vse skupaj, kar se zdaj dogaja. Nekako nam kar uspeva na vsaki tekmi iztržiti točko ali zmago," se je čudil Kane. Izkazal pa se je tudi vratar Corey Crawford, zbral je 32 obramb in pri kazenskih strelih ni prejel nobenega gola.

Chicago je doslej zadnji poraz po rednem delu, ki je pomenil, da moštvo ni dobilo nobene točke, doživel 25. marca lani v Nashvillu. V seštevku lanske in letošnje sezone je tako niz dvobojev z vsaj eno osvojeno točko dolg že 28 tekem, kar je izenačen dosežek Montreala iz sezone 1977/78, pred Chicagom pa je zdaj le še Philadelphia in njenih 35 tekem iz sezone 1979/80.

Od devetih sinočnjih tekem so se še tri končale po podaljšku oziroma kazenskih strelih; New York Islanders so tako s 3:2 premagali Ottawo, Columbus z 2:1 Colorado, New York Rangers pa s 3:2 Buffalo. Za otočane je bila zmaga šele tretja na 12 domačih tekmah sezone, zagotovil pa jo je John Tavares, strelec odločilnega kazenskega strela. Jevgenij Nabokov je zbral 29 obramb. V Columbusu so gledalci videli le tri gole, a so se na koncu veselili zmage svoje ekipe. V podaljšku je zadel Artjom Anisimov. Uspešna pa je bila tudi druga newyorška ekipa Rangers; po zapravljenem vodstvu v zadnji tretjini so newyorški igralci zbrali dovolj moči, da so preživeli podaljšek, v katerem je bil Buffalo boljši, nato pa je pri kazenskih strelih Rick Nash, že pred tem strelec zadetka za 2:1, dosegel še odločilni gol za končno slavje.

Moštvo zdaj edinega slovenskega hokejista v NHL Anžeta Kopitarja Los Angeles Kings danes ni igralo, prvaki pa bodo naslednjo tekmo imeli v noči na torek, ko bodo gostili Nashville.