Kot so sporočili iz tabora slovenskega hokejskega zvezdnika, bo Kopitar že v naslednjih dneh odpotoval v Los Angeles. A slovo ob Evrope ne bo najbolj prijetno, saj si je slovenski športnik leta 2012 prav v soboto na, kot se je pozneje izkazalo, zadnji tekmi za začasni klub na Švedskem poškodoval koleno. V ponedeljek ga čaka še podrobnejši zdravniški pregled, za zdaj pa še ni znano, koliko časa bo trajala rehabilitacija.

Kopitar si je med "lockoutom" našel začasen dom v švedskem drugoligašu Mori, na tekmi v Stockholmu pa se je poškodoval. "Akcija ni bila nič posebnega. Plošček sem imel v posesti v obrambni tretjini, napadel me je igralec nasprotne ekipe in nato sva se nekako čudno 'zavozlala'. Malce mi je obrnilo desno koleno, kot se je izkazalo pozneje, pa imam malce poškodovano stransko vez. Jutri me v Mori čaka pregled z magnetno resonanco. Po posvetu z zdravniki iz Los Angelesa bomo videli, koliko časa bo potekala rehabilitacija," je o tem dejal Kopitar.

Dogovor v NHL so vsi igralci te lige težko pričakovali, še posebej pa hokejisti kraljev iz Los Angelesa, aktualnih prvakov, ki jih bo v zdaj močno skrajšani sezoni čakala obramba naslova. Tudi Kopitar je povedal, da je novica o koncu prekinitve dejavnosti zelo dobra. "To, da so podpisali kolektivno pogodbo, je seveda super novica za vse skupaj. Mislim pa, da bo zdaj kakšen teden ali dva kar malo norišnice, saj bomo zdaj vsi igralci morali iti nazaj v svoje klube, tako da bo vse skupaj malce bolj intenzivno." Takšno pa bo za Kopitarja in soigralce tudi nadaljevanje sezone, v kateri bodo imeli tekmeci v bojih z branilci naslova še poseben motiv. "Pričakujem, da bo vse skupaj minilo zelo hitro. Potrebno bo začeti zelo dobro, imeli bomo tarčo na hrbtu, saj nas bodo vsi želeli premagati. A tako je vsako leto, ko želiš premagati prvaka prejšnje sezone in zato verjamem, da bo vse skupaj kar zanimivo."

Slovenski hokejski zvezdnik se bo domov v Kalifornijo napotil predvidoma sredi naslednjega tedna, časa za pravo slovo od More ne bo, je pa Kopitar vseeno zadovoljen z dosedanjim delom sezone: "Sem kar zadovoljen. Cilj, ki sem si ga zastavil pred sezono, je bil, da se na ledu zabavam oziroma da nisem preveč pod stresom. To sem dosegel, tukaj sem se imel zelo dobro, tudi ekipa je bila super in mislim, da smo bili vsi zadovoljni."