Kralji so tako po petih zaporednih porazih in strelski suši le prišli do zmage, s katero so na šestem mestu zahodne konference, obenem pa so se izognili črnemu nizu šestih porazov, ki ga niso doživeli že vse od decembra 2007.

Vratar Quick je za svoj tretji "shutout" to sezono potreboval le 23 obramb, izkazal pa se je zlasti v zadnjih sekundah tekme, ko je zaklenil svoja vrata in pomagal kraljem zapečatiti zmago. Kopitar je zmagoviti gol dosegel po protinapadu kraljev in podaji Jeffa Carterja, ko je pred golom spretno ukanil vratarja domačih Alexa Stalocka. Za slovenskega zvezdnika je bil zadetek 15. v sezoni, a šele drugi na zadnjih 13 tekmah.

Z današnjo tekmo se je končal zmagoviti niz domačih ekip na 15. medsebojnem kalifornijskem obračunu, saj je doslej kar 15-krat vedno zmagalo domače moštvo, vključno lani v drugem krogu končnice, ki so jo dobili kralji.

"Zelo smo potrebovali takšno zmago, da bi prekinili črn niz. Quickie je bil brezhiben v obrambi, kar nam je dalo možnost za zmago in svojo priložnost smo izkoristili," je po tekmi za ameriške medije dejal slovenski hokejist Kopitar. Z njim se je strinjal tudi drugi junak kraljev, vratar Quick: "To je res velika zmaga, še posebej v gosteh pri tako močni ekipi. A moramo jo hitro pozabiti in misliti na naslednje tekme."

500. tekma Malkina, Edmonton presenetil Vancouver

Brez prejetega gola je tekmo končal tudi Pittsburgh, ki je s 3:0 odpravil Buffalo. Marc-Andre Fleury je ustavil vseh 24 strelov, za 15. zmago pingvinov na 16 domačih tekmah pa so zadeli Chris Kunitz, Deryk Engelland in Tanner Glass. Vodilni v ligi NHL po točkah (skupno jih ima 74) Sidney Crosby je prispeval dve podaji in je že na 16. tekmi proti Buffalu dosegel vsaj točko. Jevgenij Malkin pa je za Pittsburgh odigral jubilejno 500. tekmo in postal 15. igralec moštva z vsaj toliko nastopi.

Trikrat pa je v polno zadel David Perron za zmago svojega Edmontona proti Vancouvru s 4:2. Za naftarje je bila to prva zmaga proti kanadskim tekmecem v četrtem medsebojnem dvoboju te sezone. Dva gola pa je za Vancouver dosegel Jordan Schroeder, ki je igral prvič po poškodbi gležnja oktobra lani.

Brata Staal sta poskrbela za uspeh Caroline proti Columbusu. Ne le to, naredila sta popoln preobrat, za tri gole pa sta potrebovala vsega dve minuti in 47 sekund. Povedli so sicer gostje, ki so v prvi tretjini po zaslugi R.J.-ja Umbergerja in Dereka MacKenzieja v pičlih 17 sekundah dosegli dva gola, toda Eric Staal z dvema in Jordan Staal s tretjim in zadnjim golom na tekmi sta zapečatila usodo tekmecev.