Tekmovanje se bo slovesnim odprtjem začelo v nedeljo, tekmovalci pa bodo na steze stopili v ponedeljek zjutraj. Glavni del pokala QubicaAMF bo v soboto in nedeljo, ko bodo na sporedu polfinalne in finalne igre. Zadnji svetovni pokal v Singapurju je v ženski konkurenci osvojila Američanka Shannon Pluhowsky, pri moških pa je zmago odnesel Finec Kai Virtanen. Tudi tokrat bo med sodelujočimi kar nekaj uveljavljenih imen tega športa, na čelu s Fincem Miko Luoto, zmagovalcem tega turnirja leta 2002 v Rigi, Ahmedom Shaheenom iz Katarja (zmagovalec leta 1999 v Las Vegasu) in drugimi.V slovenski bowling zvezi so realni in se zavedajo, da zaenkrat slovenski tekmovalci ne sodijo v vrh tega športa. Tako bo uspeh že, če bosta 32-letna Brežičeva in 53-letni Pečaver uvrščena višje kot v zadnji tretjini nastopajočih. Tudi dosedanji nastopi slovenskih predstavnikov na svetovnih pokalih, ki potekajo že od leta 1965 (Dublin), dokazujejo, da Slovenija še ni zrela za svetovno špico. Prvi se je s svetovno konkurenco spopadel Vlado Golja leta 2000 v Lizboni, kjer je bil 85. Tri leta zatem je Ladislav Švec v Tegucigalpi pristal na 66. mestu, Uroš Kus pa je bil lani 63.

"V čast nam je, da nam je uspelo pripeljati to tekmovanje v Slovenijo, saj bomo tako veliko naredili za popularizacijo tega športa. Upamo, da bo sčasoma z razcvetom bowlinga tudi Slovenija imela svoje tekmovalce med najboljšimi," je dejal predsednik organizacijskega odbora in predsednik uprave Koloseja Sergej Racman.

Za ljubitelje bowlinga, za katere bodo v dvorani namestili tudi montažne tribune za lažje spremljanje, bodo cene vstopnic za predtekmovanje po 500 tolarjev, za polfinalne dvoboje bo treba odšteti po 1.000, za finalne pa po 2.000 tolarjev. Tekmovanje bo v nedeljo, 20. novembra, med 17.00 in 18.30 moč spremljati tudi v prenosu nacionalne televizije.