Le en vzorec na testu je dobil oceno zelo dobro, dva dobro, ostali pa povprečno oz. pomanjkljivo. Kakovostno maslo mora biti enakomerno rumene barve, pri sobni temperaturi primerno mazavo, njegov okus in vonj morata biti prijetna, brez tujih okusov in vonjev, npr. po žarkem in grenkem, pravijo na zvezi potrošnikov.

Najpogostejše napake so bile: trdo in lomljivo maslo, izločene vodne kapljice, premehko/lepljivo maslo, žarek okus in okus ter grenak okus masla.

Tudi na tokratnem testu se je izkazalo, naj potrošnikov pri izbiri ne vodi le cena. Najdražji vzorec na testu je bil sicer med bolje ocenjenimi, vendar pa je bil tisti z najboljšo oceno kar za 40 odstotkov cenejši.

Slovenci ne sodimo ravno med večje porabnike masla. Po podatkih iz leta 2009 opravljene raziskave o prehrambenih navadah Slovencev ga večina uživa le enkrat do trikrat mesečno. "Odgovori na vprašanja o tem, koliko masla zaužiti, če sploh kaj in ali ga je bolje zamenjati za margarino, pa so pogosto deljena tako med potrošniki kot med strokovnjaki," pravi prehrambena strokovnjakinja Tanja Pajk Žontar.