Si.mobilovi stari naročniki storitev Prijatelji že poznajo, zdaj pa je pod izjemno ugodnimi pogoji na voljo tudi novim naročnikom, ki bodo od 15. oktobra do 15. novembra sklenili naročniško razmerje za nove pakete Start, Smart ali Simbol. Zanje velja, da bodo lahko brezplačno klicali tri izbrane številke vse do 1. maja 2002.

Storitev je dostopna tudi tistim, ki so Si.mobilovi naročniki postali od 1. septembra do 14. oktobra, in se za storitev Prijatelji še niso odločili. Če bodo Prijatelje izbrali v času posebne ponudbe (med 15. oktobrom in 15. novembrom), jih bodo lahko do 15. novembra 2001 klicali brezplačno. Enaka ponudba velja za vse naročnike paketov Simbol, Smart in Start, ki so si Prijatelje že izbrali - do 15. novembra jih bodo klicali brezplačno. Po tem obdobju bo za Prijatelje spet veljala aktualna tarifa.

Posebna ponudba Prijateljev ne velja za predplačilna paketa Si.mobil Halo Plus in Si.mobil Halo Mix, prav tako ne za naročnike starih naročniških paketov Partner, Prestiž, Pomlad, Senior in Študent ter študentsko ponudbo. Za brezplačne klice na tri številke Prijateljev je potreben prehod na nove naročniške pakete Start, Smart ali Simbol.In kako do brezplačnih klicev na izbrane številke? Novi naročniki na prodajnih mestih preprosto izpolnijo obrazec "Prijatelji", ki ga dobijo pri pooblaščenih podajalcih in v Si.mobil centrih, in ga pošljejo na Si.mobil. Prvo naročilo treh številk Prijateljev je brezplačno, prav tako je brezplačna menjava ene številke na mesec. Vsaka dodatna menjava izbrane številke stane 500 tolarjev (z DDV). Brezplačni klici med Prijatelji veljajo samo za odhodne klice, opravljene v Si.mobilovem omrežju, ne veljajo pa, kadar naročniki gostujejo v omrežjih tujih operaterjev.