Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Nakupovalna meka BTC bo dobila hotel

Pri Koloseju ga tudi s pomočjo evropskih sredstev gradi Zlatarna Celje, ki napoveduje odprtje sredi leta 2012

Ljubljana -  Ljubljanski BTC, ki ga imajo mnogi kar za manjše mesto v mestu, bo v letu in pol dobil še svoj hotel. S pomočjo evropskih sredstev ga je med Kolosejem in Bratislavsko cesto začela graditi družba Zlatarna Celje, kjer pričakujejo, da bo, če bo šlo vse po načrtih, stal že v sredini leta 2012.

Takole bo videti hotel, ki ga Zlatarna Celje gradi na vogalu nove Argentinske ulice in Bratislavske ceste zelo blizu Koloseja. (Foto: Zlatarna Celje)

Kot pravi Grega Albreht, član uprave Zlatarne Celje, so gradbeno dovoljenje za hotel, ki bo v 15 nadstropjih imel kar 252 sob (za primerjavo: Hotel Lev jih ima 173), pridobili že konec lanskega avgusta, v teh dneh pa so začeli s pripravami terena za gradnjo. Po njegovih besedah bo to moderen hotel s štirimi zvezdicami, ki bo poleg nastanitvenih imel še kongresne in sprostitvene prostore. Vrednost naložbe je po projektu 21,324.890 evrov, delno pa bo financirana z nepovratnimi sredstvi, ki jih je Zlatarni Celje odobrilo ministrstvo za gospodarstvo prek razpisa za dvig konkurenčnosti turističnega gospodarstva. Iz evropskih strukturnih skladov naj bi tako po Albrehtovih besedah še letos začeli črpati 3,825.000 evrov, 675.000 evrov pa bo šlo iz državnega proračuna.

"Za investicijo smo se odločili, ker smo v tem videli nov izziv in poslovno priložnost. Zlatarno Celje vodi ekipa z dolgoletnimi izkušnjami tudi na tem področju," na vprašanje, kako to, da so iz zlatarskih zašli še v hotelske vode, odgovarja Albreht. Dodaja, da bodo s hotelom upravljali sami, z nekaj hotelskimi verigami pa se dogovarjajo za sodelovanje. Ob tem je še zanimiv podatek, da je zemljišče za hotel pravzaprav v lasti družbe BTC, Zlatarna Celje pa ga ima v dolgoročnem najemu z možnostjo odkupa.

Če naložba v hotel v BTC poteka po načrtih, pa je povsem drugače s hotelom Celovški dvori, za katerega je Vegrad prav tako dobil odobrena sredstva iz evropskih strukturnih skladov v višini štirih milijonov evrov. Po pogodbi o sofinanciranju projekta bi moral Vegrad hotel dokončati že marca prihodnje leto, vendar, kot vse kaže, gradnje ne bo niti začel. Kot je pred dnevi komentiral ljubljanski župan Zoran Janković, naj bi velenjski gradbinec zemljišče za hotel celo prodajal, s kupnino zanj pa naj bi končno dokončal stanovanjsko sosesko Celovški dvori.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor