Šurla je prepričan, da Delo nalašč ovira delovanje Reporterja. Opozoril je tudi, da je potem, ko je aprila v javnost prišla informacija o novem tedniku, Delo pri uradu za intelektualno lastnino registriralo blagovno znamko z enakim imenom. "Takšno ravnanje pomeni izkoriščanje Delovega monopola in nagajanje konkurenci," je ocenil Šurla. Zaradi oviranja prekinitve delovnih razmerij so novinarji Reporterja Delo prijavili delovni inšpekciji, zaplet v zvezi z imenom pa se bo reševal na sodišču. Delov nadzornik Stojan Zdolšek je povedal, da ne ve, zakaj je Delo registriralo blagovno znamko Reporter, in da upa, da ne gre za načrtno potezo.

"Kljub vsem konfliktom s Šurlo, ki se je do mene večkrat obnašal nekorektno, mislim, da imajo novinarji vso pravico izdajati svoj časopis, če so se tako odločili. Pri tem jih ne sme nihče ovirati. Ugled Dela bi lahko bil oškodovan, če bi se izkazalo, da se je spustilo na takšno raven." Zdolšek napoveduje, da bo od uprave zahteval pojasnilo. Predsednik Delove uprave Peter Puhan včeraj na naše klice ni odgovarjal.

Revijo Reporter, ki bo izhajala vsak ponedeljek in bo po napovedih obsegala sto strani, izdaja doslej neznano podjetje Prava smer, ki ga vodi nekdanji poklicni nogometaš Boštjan Kreft. Ta ima v lasti tudi podjetje Kandela, ki je registrirano na istem naslovu kot več podjetij v lasti direktorja Dela Revij Mateja Raščana.ušk