Včeraj je poslanico objavil tudi mariborski nadškof Franc Kramberger, ki je med drugim poudaril, da je Kristusovo vstajenje preobrat zgodovine, začetek nezaslišane novosti ter največji korak v prihodnost, škofje pa so objavili še skupno velikonočno voščilo.

Cvetna nedelja kaže človeško predstavo o življenju, je skrivnost največjega krščanskega praznika pojasnjeval nadškof Uran. Toda Jezus, ki so ga ob prihodu v Jeruzalem pozdravljali kot kralja, ki zna priskrbeti hrano, ozdravljati ljudi in jih celo obujati od smrti, je vedel, da to ni pravo življenje in da se bo slavje kmalu spremenilo v kričanje velikega petka "križaj ga, križaj ga". Do večnega življenja, za katerega smo ustvarjeni, je mogoče priti le po ovinku velikega petka, je poudaril nadškof.

Nadškof se je v poslanici posebej obrnil na ljudi, ki so "v stiski velikega petka": "Ali veste, da je nekdo z vami? Z vami trpi in umira, da boste tudi vi z njim vstali v novo življenje in ga boste lahko podarili tudi drugim, ki vas potrebujejo - vaši otroci in vnuki, drugi pozabljeni in obupani, zasvojeni ter umirajoči. Kristusovo odrešenje ne prihaja iz trpljenja samega, ampak iz brezmejne ljubezni, ki je življenje samo." Poslanico in velikonočno voščilo je sklenil z mislijo, da "za vsakim velikim petkom pride tudi velika noč".