Našo prošnjo so v Janševem kabinetu zavrnili s pojasnilom, da naj se obrnemo na Sovo, tam pa so nam povedali, da je vse, kar je v agenciji povezano s tajnim pridobivanjem podatkov, tajno, zato jih agencija "ne more posredovati v objavo". V naslednjih dneh se je dvom v Janševo početje še stopnjeval. Ne zgolj Sova, nobeden od državnih organov, ki se ukvarja s tajnim pridobivanjem podatkov, ni želel razkriti ničesar v zvezi z mobilnimi prisluškovalnimi napravami - tako policija kot obrambno ministrstvo sta se sklicevala na tajnost podatkov.

Posebno pa je bila presenetljiva izjava ministra Lovra Šturma, ki vodi skupino za oceno dela Sove. Tudi on Janševih besed o prisluškovalni napravi ni želel komentirati, skliceval pa se je na - tajnost. Glede na to, da so te naprave po mnenju premiera tajne, bi jih morali takoj umakniti iz uporabe ali pa javnosti pojasniti, da so premierovi strahovi neupravičeni. Za lažjo predstavo o dogajanju navajamo ključne izjave zadnjega tedna.

Janez Janša na TVS o mobilni prisluškovalni napravi:

"Tega podatka nimam, kdaj naj bi to kupili. Ampak odgovor je 'da', ta aparatura se je našla (...) Preveč me sprašujete, ne vem, kje je bila, ampak po tem, kolikor zdaj vem od članov oziroma predsednika delovne skupine, ta naprava obstaja (...) Stvar je sporna sama po sebi, ker mobilne naprave za prisluškovanje mobilnim telefonom ni mogoče nadzorovati."

Sova, policija, obrambno ministrstvo in minister Šturm o mobilnih prisluškovalnih napravah po Janševem nastopu:

Sova: "Podatki, ki so kakorkoli povezani s tajnim pridobivanjem podatkov, so v agenciji v skladu s predpisi o določanju in varovanju tajnih podatkov označeni z ustrezno stopnjo tajnosti in jih Slovenska obveščevalno-varnostna agencija zato ne more posredovati v objavo."

Policija: "Oprema za izvajanje prikritih preiskovalnih ukrepov je v skladu z zakonom o tajnih podatkih označena kot tajna, zato o obstoju ali neobstoju posameznih kosov opreme ne moremo dajati podatkov."

Obrambno ministrstvo: "Zaradi možnega nastanka škodljivih posledic za interese in varnost države tematike v zvezi z mobilno prisluškovalno opremo ne komentiramo."

Lovro Šturm, predsednik skupine za oceno dela Sove, na vprašanja o prisluškovalni napravi: "Zadeve ne morem komentirati zato, ker je sprejet sklep, da komentiramo samo tisto, kar je določeno v okviru vmesnega poročila (...) Vsi naši sklepi so za zdaj zaupni."

Policija na vprašanje, ali bo preverila sum, da je predsednik vlade Janez Janša na televiziji razkril podatek, ki bi ga po zakonu moral varovati kot tajnega:

"Iz navedene vsebine ne moremo razbrati razlogov za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti."