Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Med osrednjimi nalogami katoliška fakulteta in evharistični kongres

Za novega predsednika Slovenske škofovske konference škofje izvolili ljubljanskega nadškofa metropolita msgr. Antona Stresa

Ljubljana -  Za novega predsednika Slovenske škofovske konference so slovenski škofje na včerajšnji 52. redni seji SŠK izvolili novega ljubljanskega nadškofa metropolita msgr. dr. Antona Stresa, za podpredsednika pa mariborskega nadškofa metropolita msgr dr. Franca Krambergerja. V skladu s statutom sta bila oba izvoljena za pet let. Novo vodstvo SŠK so škofje morali izvoliti potem, ko je papež sprejel odpoved dosedanjega ljubljanskega nadškofa metropolita msgr Alojza Urana, ki je v nedeljo vodil zadnjo mašo v tej vlogi.

msgr.dr.Anton Stres (Foto: Luka Cjuha)

Novi predsednik SŠK Anton Stres se je predhodniku zahvalil za požrtvovalno in uspešno vodenje SŠK, ki je pod Uranovim vodstvom "sprejela nekaj pomembnih in pogumnih odločitev, ki jih bomo člani SŠK v bližnji prihodnosti tudi uresničevali." Med najpomembnejšimi nalogami, ki čakajo SŠK, je dr. Stres izpostavil uresničevanje smernic Plenarnega zbora Cerkve na Slovenskem, tako imenovane sinode, ki se je pod vodstvom dr. Franca Rodeta sklenila maja 2002. Posebej je omenil dva (kmalu uresničena) sklepa sinode: evharistični kongres - ta bo potekal 13. junija na celjskem stadionu - in začetek delovanja Fakultete za poslovne vede v okviru Katoliškega inštituta, ki pomeni zametek bodoče katoliške univerze.

Ustanovitev katoliškega višjega šolstva in utrjevanje osebne vernosti s poglobljenim odnosom do zakramenta svete evharistije, še posebej do nedeljske maše, sta pastoralna podviga, je poudaril nadškof Stres, ki na poseben način uresničujeta nalogo oznanjevanja evangelija in nalogo bogoslužja. Skupaj z dejavno ljubeznijo do bližnjega predstavljajo tri stebre delovanja RKC v svetu in pri nas. Letošnjemu letu priprave na evharistični kongres in samemu dogodku bo zato "kot najbolj naravno", pojasnjuje nadškof Stres, sledilo pastoralno leto, ki bo posvečeno dobrodelnosti, solidarnosti in družbeni pravičnosti.

Cerkev v Sloveniji bo še naprej dejavno vključena v prizadevanja RKC v Evropi in svetu za novo evangelizacijo ter v boj proti revščini, teptanju človekovih pravic in onesnaževanju okolja, škofje pa bodo pod Stresovim vodstvom pospeševali in krepili medsebojno sodelovanje na teh in vseh drugih ravneh cerkvenega življenja. Posebej si bodo prizadevali tudi za "dialog in sodelovanje z drugimi krščanskimi cerkvami, pripadniki drugih svetovnih verstev in z vsemi ljudmi v naši družbi in državi".

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.
Povezani članki
S katerimi predstavniki sedme sile so se na ponovoletnem srečanju rokovali Türk, Pahor in Gantar? Lokalno

S katerimi predstavniki sedme sile so se na ponovoletnem srečanju rokovali Türk, Pahor in Gantar?

Predsedniki republike, državnega zbora in vlade, Danilo Türk, Pavel Gantar in Borut Pahor, so na včerajšnjem ponovoletnem srečanju novinarjem zaželeli srečno v novem letu. Premier Pahor pa je menil, da "če bomo vsi skupaj investirali v dobro drugega, največ Več »

Pahor naj bi razrešitev okoljskega ministra Erjavca državnemu zboru predlagal naslednji teden Lokalno

Pahor naj bi razrešitev okoljskega ministra Erjavca državnemu zboru predlagal naslednji teden

Premier Borut Pahor bo predlog za razrešitev ministra za okolje in prostor Karla Erjavca skupaj s predlogom za imenovanje novega ministra DZ posredoval predvidoma prihodnji teden. Ali bo sprejel predlog stranke DeSUS za novega okoljskega ministra, pa bo po njegovih besedah odvisno od kakovosti... Več »

Duhovnik v New Yorku je vernikom ukazal: "Kradite od velikih podjetij!" Magazin

Duhovnik v New Yorku je vernikom ukazal: "Kradite od velikih podjetij!"

Verniki so v neki newyorške cerkve so od duhovnika Tima Jonesa dobili neobičajen nasvet. Duhovnik je tekom pridige med zadnjo nedeljsko mašo pred božičem revnim vernikom svetoval, naj "svobodno kradejo“ in s tem pridejo do najnujnejših življenjskih potrebščin. S temi besedami je duhovnik nekoliko... Več »

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor