Komisija za prodajo 49,13-odstotnega državnega deleža v Telekomu Slovenije je sklenila vladi predlagati, naj ne sprejme ponudbe britansko-nemškega konzorcija Bain Capital & Axos Capital & BT niti islandskega Skiptija. O nadaljnjih možnostih bo komisija še razpravljala, predvidoma že prihodnji teden.

Komisija za prodajo 49,13-odstotnega državnega deleža v Telekomu Slovenije je sklenila vladi predlagati, naj ne sprejme niti ponudbe britansko-nemškega konzorcija Bain Capital & Axos Capital & BT niti islandskega Skiptija, je danes v Ljubljani povedal generalni direktor direktorata za elektronske komunikacije na ministrstvu za gospodarstvo Matjaž Janša.

Gantar se boji, da bo vlada pri prodaji Telekoma uporabila hrvaški scenarij za dvig priljubljenosti pred volitvami

Predstavniki Skiptija so prepričani, da je bila njihova ponudba dobra in da so ponudili pravično ceno. "Naše sodelovanje pri upravljanju Telekoma Slovenije bi prineslo pomembne sinergije in dolgoročne koristi Telekomu Slovenije kot podjetju, njegovim uporabnikom in telekomunikacijskemu sektorju v Sloveniji v celoti," je dejal Bjarnason. "Zato smo prišli tako daleč. Obžalujemo, da ni prišlo do prodaje državnega deleža v podjetju Telekom Slovenije," je zapisal.

Bjarnason je še dodal, da so se imeli med postopkom večkrat priložnost srečati tako z upravo Telekoma Slovenije kot tudi z različnimi predstavniki slovenskih političnih strank in da so bile njihove razprave, čeprav do sporazuma o prodaji med Skiptijem in slovensko vlado ni prišlo, "odkrite in pozitivne".

Komisija za prodajo državnega deleža v Telekomu Slovenije je proučila ponudbe in ugotovila, da noben od ponudnikov do roka, ki se je iztekel minuli petek, ni ponudbe popravil na način, ki bi bil sprejemljiv, je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani povedal generalni direktor direktorata za elektronske komunikacije na ministrstvu za gospodarstvo Matjaž Janša. Komisija se je zato odločila vladi predlati, naj ponudb ne sprejme.

Janša je poudaril, da je komisija zaključila razpis, ni pa zaključila z delom. Preučila bo nadaljnje možnosti, po Janševih besedah bi se lahko sestala že prihodnji teden. Minister za gospodarstvo Andrej Vizjak o nadaljnjih možnostih ni želel ugibati, ne izključuje pa niti možnosti prve javne ponudbe (IPO).