Slovenska odškodninska družba (SOD) je 31. januarja letos poslala pravnim pisarnam vabilo za oddajo ponudb za pravno svetovanje in izvedbo pravnega skrbnega pregleda v postopku prodaje delnic družbe Nova KBM. Glede na oceno SOD, da bodo v postopku potrebne pravne storitve z relativno širokega pravnega področja in glede na to, da gre za zelo pomembno prodajno transakcijo, je bilo vabilo poslano domačim in tujim pravnim pisarnam. V roku je prispelo šest ponudb.

Po opravljenih predstavitvah ponudnikov, ki so se uvrstili v ožji izbor, in po izvedenih pogajanjih o elementih pogodbe o pravnem svetovanju, se je SOD odločila, da za pravno svetovanje in izvedbo pravnega skrbnega pregleda v postopku prodaje delnic družbe Nova KBM izbere ponudnika White & Case v sodelovanju z odvetniško pisarno Ulčar & partnerji. Pogodba je bila sklenjena 13. marca 2014.

Sklenjena tudi pogodba z izvajalcem finančnega skrbnega pregleda

SOD je potencialnim ponudnikom dne 5. marca posredovala vabilo za oddajo ponudb za izvedbo finančnega skrbnega pregleda (VDD) pri prodaji delnic družbe Nova KBM. V roku so prispele tri ponudbe. Po opravljeni analizi ponudb, ki so se uvrstile v ožji izbor, se je SOD odločila, da za izvajalca finančnega skrbnega pregleda izbere KPMG, poslovno svetovanje.

V obeh postopkih izbora je sodeloval tudi finančni svetovalec Lazard, ki je med drugim izdelal analizo in podal oceno prispelih ponudb.