Upoštevaje določila dogovorov, ki sta jih Zavarovalnica Triglav in Triglav INT 30. marca 2012 sklenili z IFC ter zlasti upoštevaje dejstvo, da IFC ni vpisala in vplačala delnic Triglav INT v pogodbeno predvidenem roku, sta Zavarovalnica Triglav in Triglav INT pozvali IFC k izpolnitvi vseh vpisnih pogojev in izvedbi drugih aktivnosti, ki bi zagotovile čimprejšnji vpis delnic Triglav INT, navajajo v Zavarovalnici Triglav.

»Ker izpolnitev vseh vpisnih pogojev in izvedba drugih potrebnih aktivnosti s strani IFC ni bila izvedena, je Zavarovalnica Triglav 2. julija 2013 IFC v usklajevanje posredovala predlog sporazuma o prenehanju vseh pogodb, sklenjenih z IFC,« so zapisali.

Dodajajo, da bo skupina Triglav še naprej skušala utrditi svoj položaj na trgih, kjer posluje, pri čemer bo upoštevala makroekonomske razmere in napovedi, pričakovane strukturne spremembe ter priložnosti zavarovalnih trgov regije in potencialnih novih zavarovalnih segmentov. Še naprej bodo sledili strateški usmeritvi, ki v ospredje postavlja razvoj skupine kot centra zavarovalništva v tem delu Evrope, so zapisali.

Zavarovalnica Triglav je pod okrilje družbe Triglav INT združila svoje hčerinske družbe na Balkanu. Predvideno je bilo, da bi IFC z vplačilom 25 milijonov evrov postala lastnica 16,68-odstotnega deleža Triglava INT.