Žagarja so iz Družbe za avtoceste v RS (Dars) odpustili zaradi spornih milijonskih poslov, poleg tega pa ga še odškodninsko tožijo v višini tri milijone evrov. A zdaj slika o njunem večletnem poznanstvu in poslovnem sodelovanju postaja vse bolj jasna, je poročala POP TV.

Na televiziji so namreč z Darsa pridobili dokumente, ki razkrivajo, da je Žagar družbi Lastinski, ki je v lasti ministra Omerzela, v zadnjih petih letih priskrbel za skoraj milijon evrov poslov. Prvo pogodbo so sklenili leta 2008, zadnja pa je še vedno aktivna. Z vsemi skupaj je Omerzelov Lastinski zaslužil okoli 914.000 evrov.

Na vprašanja televizije, ali je Omerzel Žagarja morda na ministrstvu zaposlil za protiuslugo za vse pridobljene posle, so se na ministrstvu zavili v molk.

Minister Omerzel je v izjavi pred današnjo sejo DL pojasnil, da je Žagarja zaposlil izključno zaradi njegovih izkušenj in strokovnosti. "Moje delo z Darsom je bilo transparentno, nič ni bilo narobe," je dejal minister, ki verjame, da mu predsednik DL Gregor Virant še vedno zaupa. Pogodbe je vedno podpisovala uprava Darsa, Žagarja ni bilo med njimi, je dodal.

Virant pa je napovedal, da si bo najprej vzel čas za preučitev zadeve in se bo šele potem odločil. "Zaenkrat nimam informacij, da bi bilo v primeru Žagar kaj narobe, priznam pa, da se v zadevo še nisem poglobil," je dejal.