Vedno manj je možnosti, da bo proračun prejel vsaj delček denarja, ki ga državi dolguje največji davčni dolžnik Zlatan Kudić. Temu očitajo davčno utajo in pranje denarja. Stečajna upraviteljica njegovega podjetja G. P. Hoteli nima težav le z vračanjem kar 180 kvadratnih metrov velikega stanovanja v središču Ljubljane v stečajno maso, ampak tudi z izterjavo preteklih najemnin od fantomskega najemnika.

Najemnik, uradno gre za Emila Tošića, bi moral namreč za luksuzno stanovanje v Stritarjevi ulici pod ljubljanskim gradom, streljaj od Tromostovja, od septembra 2011 naprej vsak mesec plačevati kar 1500 evrov. Do danes torej skupno več kot 45.000 evrov. Toda propadli G. P. Hoteli oziroma njegovi upniki naj tega denarja sploh ne bi videli. Kudić je stanovanje, ki ga je kupil pred desetimi leti, v začetku aprila 2011 skušal prenesti na enega od drugih svojih podjetij, vendar mu je načrte prekrižal Durs. Ta samo od G. P. Hotelov terja skoraj 700.000 evrov. Kljub prepovedi prenosa lastništva je Kudić stanovanje ponovno prodal še enemu od svojih podjetij, ki ga je nato oddalo v najem.

Na to se zdaj očitno sklicuje Tošić. Sam trdi, da je sklenil najemno pogodbo s podjetjem Prestižni dogodki (in ne G. P. Hoteli), s katero je najemnino zmanjšal na pičlih 500 evrov zaradi vlaganj, ki naj bi jih opravil v nepremičnino. Toda ko ga je stečajna upraviteljica G. P. Hotelov Andreja Terpotec pozvala, naj dovoli cenilki, da oceni vrednost nepremičnine, pa ji je odvrnil, »da je v neznanem časovnem obdobju službeno odsoten in da bo po prihodu sporočil možne termine za ogled«. Zato mu je izstavila račun za pogodbeno dogovorjeno najemnino od začetka stečajnega postopka naprej, torej za zadnje leto dni. Kljub temu velja opozoriti, da to podjetje od konca lanskega novembra nima transakcijskega računa, v začetku marca pa je bilo pod drugim imenom izbrisano iz sodnega registra. Njegovo premoženje in obveznosti so se s tem prenesli na lastnika, Primoža Sodnika iz Komende. Kdo dejansko prebiva v štirisobnem stanovanju, ni mogoče preveriti. Pomenljiv pa je podatek, da je Kudić prijavljen v Prečni ulici v Ljubljani, kjer je hostel.

Proti Kudiću je lani potekalo sojenje, pri čemer ga je obtožnica bremenila davčne utaje in pranja denarja, za kar mu grozi večletna zaporna kazen. Nazadnje je bil lani jeseni sodni spis vrnjen na preiskovalni oddelek.