Vrednost gradbenih del je bila aprila v mesečni primerjavi za 1,2 odstotka višja na gradbenih inženirskih objektih, medtem ko je na stavbah ostala nespremenjena. Glede na april 2012 pa je bila vrednost del na stavbah nižja za 37,2 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 6,8 odstotka.

V primerjavi s povprečjem leta 2010 pa je bila aprilska vrednost gradbenih del nižja za 45,7 odstotka. Vrednost gradbenih del na stavbah je bila nižja za 62,1 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 33,6 odstotka.

Kot so še sporočili s statističnega urada, so bili gradbeni stroški za stanovanja v prvem četrtletju za 0,9 odstotka nižji kot v enakem obdobju lani in za štiri odstotke višji kot v zadnjem četrtletju lani.

Stroški gradbenega materiala so bili višji tako na letni (za 1,4 odstotka) kot na četrtletni ravni (za 0,4 odstotka), medtem ko so bili stroški dela na letni ravni nižji za 4,1 odstotka, na četrtletni ravni pa višji za 9,2 odstotka.

Glede na povprečje za leto 2010 so bili gradbeni stroški za stanovanja v prvem četrtletju višji za 5,1 odstotka; stroški gradbenega materiala so bili višji za 7,2 odstotka, stroški dela pa za 2,4 odstotka.