Kot so po skupščini sporočili iz banke, se je skupščina seznanila s poročilom nadzornega sveta o preveritvi in potrditvi letnega poročila za lansko poslovno leto in potrdila pozitivno stališče k poročilu revizijske družbe Deloitte revizija. Slednja bo opravila tudi revizijo letošnjega poslovanja banke, so sklenili delničarji.

Na vprašanje, kako poteka načrtovano zmanjševanje prisotnosti banke na slovenskem bančnem trgu, kjer banka že nekaj časa posluje slabo, so v Raiffeisen banki navedli, da skupina Raiffeisen ostaja v Sloveniji in bo tudi v prihodnje opravljala storitve za svoje stranke.

Banka se bo v prihodnje, kot navajajo, še bolj osredotočila na področja, kjer ima "bistveno konkurenčno prednost". To pa so poslovanje z velikimi mednarodnimi podjetji, strankami Premium in storitvami za majhna in srednje velika podjetja. Prav tako bodo v banki še naprej nudili storitve za prebivalstvo, navajajo v banki, kjer še ne razkrivajo prvih ocen letošnjega polletnega poslovanja. Podatke bodo v skladu s poslovno politiko skupine predstavili, potem ko jih bo predstavila matična družba Raiffeisen Bank International (RBI).

Novi prvi mož avstrijske bančne skupine RBI Karl Sevelda je pred dnevi dejal, da banka vztraja pri načrtih zmanjšanja obsega poslovanja v Sloveniji, pa tudi na Madžarskem.

To je že novembra lani napovedal takratni prvi mož RBI Herbert Stepic. Po takrat objavljenih načrtih bo skupina svojo prisotnost v Sloveniji do leta 2015 skrčila za dve tretjini, banka pa naj bi se v Sloveniji umaknila iz množičnega poslovanja in naj bi v prihodnje poslovala le s podjetji in premožnejšimi posamezniki. Ne gre pa za umik s trga.