Ministrstvo za obrambo je na javnem razpisu pridobilo dve ponudbi, in sicer podjetij RUAG Aviation Geneva iz Švice in GIO Tehnika z Brnika. Kot ugodnejši ponudnik je bilo marca letos izbrano švicarsko podjetje, s katerim bo ministrstvo sklenilo pogodbo za vzdrževanje falcona, so zapisali na Ukomu.

Pogodba bo sklenjena za obdobje do 31. decembra 2014, skupna okvirna vrednost za dveletno obdobje pa po navedbah Ukoma znaša 660.000 evrov z vključenim davkom na dodano vrednost. Kot so pojasnili na ministrstvu za obrambo, gre za ceno tistega dela vzdrževanja letala, ki ga ne morejo opraviti sami oz. ki ga mora opraviti pooblaščeni servis. Zgornja višina stroškov tega vzdrževanja pa je 330.000 evrov na leto.

Realizacija predvidene pogodbene vrednosti v višini okvirne vrednosti za ministrstvo ni obvezujoča

Kot je še navedeno v vladnih gradivih, realizacija predvidene pogodbene vrednosti v višini okvirne vrednosti za ministrstvo ni obvezujoča. Pogodbena dela bodo izvajali na podlagi potreb in skladno z razpoložljivimi finančnimi sredstvi naročnika, torej ministrstva.

V Vojašnici Petra Petriča v Kranju pa bodo lahko obnovili varnostno ograjo. Vlada je namreč dala soglasje k sklenitvi pogodbe za izgradnjo in obnovo varnostne ograje, in sicer s polzelskim podjetjem Kočevar & Thermotron. Izvajalec je bil izbran na javnem razpisu, ocenjena vrednost investicije pa je 202.000 evrov.