Kot je v sporočilu za javnost zapisala predsednica nadzornega sveta Elesa Mojca Šircelj, se je na razpis prijavilo pet kandidatov, od tega je bila ena vloga nepopolna. Z vsem ostalimi so opravili pogovor, v katerih so kandidati predstavili programe dela in vizijo razvoja družbe. Vendar jih nihče ni prepričal, zato so sklenili, da se postopek izbora zaključi.

Hrovat bo sedanj na čelu družbe do imenovanja direktorja družbe na podlagi javnega razpisa, vendar najdlje šest mesecev. Ena od njegovih prednostnih nalog je nadaljevanje in zaključek največje investicije družbe, to je izgradnja daljnovoda 2 x 400 kV Beričevo - Krško, ki se uspešno nadaljuje, saj dela sedaj potekajo nemoteno in v skladu s terminskim načrtom, so še zapisali.

Razpis za direktorja družbe se je iztekel 21. marca. Mesto direktorja Elesa se je izpraznilo, ko je nadzorni svet Elesa 1. februarja razrešil Milana Jevšenaka in na njegovo mesto začasno imenoval Vitoslava Türka.

Nadzorni svet je kot razlog za Jevšenakovo razrešitev navedel neustrezno vodenje investicije daljnovoda Beričevo - Krško. Jevšenak je te očitke označil za izmišljotino in napovedal, da bo pravico iskal na sodišču.

Glede Türka pa so minuli mesec v javnost prišle informacije, da so objekti na zemljišču nad Sečovljami, ki so v lasti družbe Virtus sinov Vitoslava Türka in zakoncev Türk, črne gradnje. Türk je zanikal, da bi bil lastnik, mediji pa so objavili izpiske iz zemljiške knjige in podatke vodovodnega podjetja, ki kažejo, da je lastnik oz. solastnik enega od objektov.