Kot je za STA povedal sekretar podravske območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Gregor Cerar, tudi sam nima pravih informacij o dogajanju v omenjenem podjetju, ve le, da so delavcem dolžni plačilo že kar nekaj prispevkov in zadnjo plačo.

Ob tem je po njegovem slišati mnoge nepreverjene zgodbe o tem, da se razprodaja premoženje v podjetju, del zemljišč naj bi že vrnili državi, govori se celo, da naj bi namesto sedanjih vinskih kleti gradili podzemne garaže. Prav tako naj bi nekateri zaposleni namesto plač domov odvažali mehanizacijo in vino.

Okoli polovica zaposlenih, ki so vse bolj zaskrbljeni nad svojo usodo, se je danes zbrala na zboru delavcev, na katerem so pričakovali tudi direktorico Klementino Ihanec, da bi jim pojasnila, kakšna usoda jih čaka, a je na zbor ni bilo.

Kot je po zboru za zaprtimi vrati povedala vodja podjetniškega sindikata Anica Škofič, se danes tako niso dogovorili nič, saj želijo prej slišati pojasnila direktorice, a se ta tudi njej že dva meseca ne oglaša na telefon. Po njenih informacijah je vsaj del zaposlenih prejel približno tretjino zadnje plače, za zdaj pa vsi normalno delajo. Plače jim je vodstvo obljubilo do konca meseca, če se to ne bo zgodilo, pa bodo verjetno napovedali stavko.

Nekoč ugledno vinarsko podjetje Vinag se v težavah znašlo zaradi padca prodaje in slabih letin, pa tudi velike naložbe v novo klet v Košakih. Pred leti je podjetje pristalo v rokah Lea Ivanjka, zasebnega partnerja Ihančeve, ki je imel z družbo velike načrte. Nekatere njegove poslovne poteze pa bodo očitno za družbo usodne, zlasti posli v zvezi s poskusom prevzema Večera.