Tako so nadaljevali sodno obravnavo z branjem listinskih dokazov, kasneje pa prešli ponovno na pričanja nekaterih nekdanjih zaposlenih na Primorju. Pred sodnika Gorana Klavoro so tako stopili Vera Vidrih, Jerica Ipavec in nekdanji član uprave Primorja Jože Vrabec.

Medtem ko Ipavčeva, ki je bila v Primorju zaposlena v računovodstvu, in Vidrihova, ki je delala v finančnem sektorju, nista poznali nobenih podrobnosti v zvezi z nakupi Stavbenikovih delnic niti jih sami nista nikoli imeli v lasti, je Vrabec kot nekdanji član uprave poznal več podrobnosti. Dokumentacije o posameznih nakupih delnic Stavbenika in Primorja ni imel, prav tako naj bi bila med izginulo dokumentacijo tudi posojilna pogodba, ki jo je sklenil za nakup delnic. Celotna dokumentacija in njegov osebni računalnik naj bi izginili po njegovem odhodu iz Primorja leta 2009.

Vrabec je povedal, da je sam pripravljal sezname, po katerih je nato družba Vital prodajala zaposlenim menedžerjem Primorja delnice Stavbenika. Tej so kupili tolikšno število delnic, kolikor zadržanega denarja se je nabralo od njihovih plač, nekateri pa so vzeli tudi posojila. Med njimi je bil tudi Dušan Črnigoj, je pojasnil na sodišču, posojila pa so odplačevali povprečno po deset let.

Jože Vrabec je še povedal, da kupci delnic niti vodstvo Primorja nikoli ni določalo nakupnih cen delnic Stavbenika, pač pa jo je prodajalec, to je družba Vital, zaračunal po njegovi nabavni ceni in si zraven dodal še svojo provizijo. Vrabec je tako od Vitala kar sedemkrat kupil delnice Stavbenika, njihova cena pa se je gibala od 600 do 1800 tolarjev za posamezno delnico.

Do ustanovitve Primorja Holding, ki je bil izključni lastnik delniške družbe Primorje je prišlo zato, da bi ajdovsko gradbeno podjetje obvarovali pred prevzemom s strani tujcev. Vrabec je vedel povedati še, da je imelo Primorje Holding okrog 53 lastnikov, vsi pa so ob njegovi ustanovitvi septembra 2001 v lastniški delež vložili tako finančna sredstva kot svoje delnice družbe Primorje.

Potrdil je tudi, da je Primorje dajalo različna posojila tistim, ki so jih potrebovali, podrobnosti o tem pa ni poznal.

Sojenje se bo nadaljevalo v sredo, ko bo zaslišan sodni izvedenec.

Nekdanji predsednik uprave Primorja Dušan Črnigoj je osumljen storitve kaznivih dejanj zlorabe položaja in pridobitve protipravnih premoženjskih koristi, do katerih naj bi prišel z nakupom delnic Stavbenika leta 2000.