Kot je povedal direktor Rika Janez Šilc se je v nedeljo, nekaj pred 9. uro dopoldne, zrušila sicer redno vzdrževana streha Rikove proizvodne hale, iz katere so že v nedeljo popoldne rešili vse, kar se je v danih razmerah dalo od tam rešiti. V objektu so tudi odklopili elektriko in ogrevanje.

Sicer jim reševanje proizvodne opreme, strojev in orodja otežuje debela snežna odeja, ki se je vsula s podirajoče se strehe, kljub temu pa bodo v drugi Rikovi proizvodni hali v torek nadaljevali s preseljeno delno proizvodnjo oz. sestavljanjem gotovih izdelkov, tako da njihovi kupci posledic nedeljske nesreče ne bodo občutili, je poudaril direktor.

Medtem so prizorišče nesreče zavarovali in v njem zaradi velike nevarnosti prepovedali gibanje nepooblaščenim, je nadaljeval direktor in dodal, da jih je nesreča udarila ravno v času zime, ki je za družbo, ki med drugim izdeluje mehanizacijo za čiščenje snega, najugodnejši čas poslovanja.

Šilc predvideva, da Rikova proizvodnja zaradi navedene nesreče ne bo težje okrnjena. Hkrati za pet desetletij staro proizvodno halo, ki je po njegovem verjetno preživela svoj čas in popustila pod prekomerno težo snega, meni, da bo morda potrebno njeno ruševino odstraniti in proizvodni objekt nadomestiti z novim. Več bo znanega v prihodnjih dneh, ko bo mogoče ruševino in njeno statiko bolje preiskati, je dodal.

Zaradi snega poškodovani objekt je bil zavarovan, vendar v Riku še ne vedo, kako bodo uveljavljali škodo, prizorišče nesreče pa so si v nedeljo popoldne ogledali tudi predstavniki policije. Sicer je šlo "za srečo v nesreči", saj v času zrušenja strehe v hali ni bilo ljudi, je nadaljeval Šilc.

V Riku, ki zaposluje 45 ljudi, zadnja leta poslujejo pozitivno. Za preteklo leto pričakujejo približno četrt milijona evrov dobička, podobno pa načrtujejo tudi za tekoče leto. Nedeljska nesreča njihovih načrtov ne bo spremenila, kako bodo sanirali poškodovano proizvodno halo, pa se bodo morali v Riku še odločiti, je še povedal Šilc.