V prodajnem postopku je prispelo sedem ponudb: tri za celotno skupino, preostale pa za posamezne divizije. Oba možna kupca sta v teh dnevih že prejela predlog kupo-prodajnih pogodb, vse podrobnosti prodaje družbe pa bi bile lahko usklajene do konca letošnjega leta.

Koliko bo znašala kupnina za begunjsko skupino, ki se poleg smuči, športne opreme in bark ukvarja tudi s proizvodnjo delov za vetrne elektrarne, še ni natančno znano. Vsekakor pa bodo državni lastniki (PDP, Triglav Naložbe, Modra zavarovalnica) od prodaje iztržili krepko čez 10 milijonov evrov. Toliko je Elan po ugotovitvah evropske komisije leta 2008 prejel nedovoljene državne pomoči, ki jo mora zdaj vrniti. Zato bodo v primeru uspešno končanega prodajnega postopka Elanovi lastniki del kupnine prejeli v obliki vrnjene državne pomoči. Poleg kupnine bo moral kupec prevzeti še dolgove do bank. Ti so na ravni skupine konec lanskega leta znašali okoli 45 milijonov evrov. Kupec bo moral še dokapitalizirati družbo, pri čemer znesek ne bo presegal desetih milijonov evrov.

Tako ko lani, ko je konsolidirana izguba znašala sedem milijonov evrov, bo Elan pod vodstvom Andreje Košir tudi letošnje leto končal v rdečih številkah. V največji meri bo to posledica poslovanja navtične divizije. Njena prodaja se je znižala za približno petino, na manj kot sto plovil na leto.