Enodnevni festival bo potekal 7. septembra v Novem mestu, na njem pa bodo mladi podjetniki iz Slovenije predstavili svoje podjetniške poti - s kakšnimi težavami so se spopadali, kaj so se ob tem naučili in kako jim je izkušnja razvoja lastnega podjetja spremenila življenje.

Na festivalu bodo svoje zgodbe med drugim delil Staš Stankovič iz podjetja Lumu Labs, kjer so pred kratkim na portalu za množično financiranje Kickstarter zbrali skoraj četrt milijona dolarjev, in Dejan Romih iz podjetja Mountvacation, ki na spletu ponuja počitnice v slovenskih in tujih gorah.

Kot pojasnjuje Miha Fabjan iz Kluba mladih podjetnikov, kjer organizirajo festival, na dogodku pričakujejo med 100 in 150 udeležencev.

Teden dni za festivalom pa se bo začel še podjetniški program Kickup, ki bo trajal vse do sredine decembra. Program bo namenjen skupinam in posameznikom, ki želijo ustvariti lastno startup podjetje, iniciativa Startup Novo mesto pa jim bo nudila mentorsko pomoč, izobraževalne delavnice ter prostor za delo.

Po koncu programa bo najboljša ekipa za nagrado prejela 14-dnevni obisk nizozemskega podjetniškega pospeševalnika Rockstart, kjer bodo med drugim navezali stike s potencialnimi investitorji in dobili vpogled v tujo podjetniško kulturo, pojasnjuje Fabjan.

Udeležba v programu Kickup je brezplačna, prijave pa organizatorji do 15. septembra zbirajo na spletni strani http://start-up.si/kickup.

Organizatorji želijo na leto organizirati dve ponovitvi omenjenega programa, festival Startitup! pa bodo organizirali tudi naslednje leto.