Medja je ob prihodu na največjo slovensko banko sklenil sodelovanje z mednarodno kadrovsko agencijo Korn Ferry International. V NLB pojasnjujejo, da Medja ni podpisal pogodbe z omenjeno agencijo, pač pa da je bila ta sklenjena v času delovanja prejšnje uprave.

Ob tem poudarjajo, da sodelujejo z vsemi pristojnimi zunanjimi institucijami in organi, tudi s KPK, in jim skladno z zakonodajo zagotavljajo vso potrebno dokumentacijo in podporo pri njihovem delu.

Glede kadrovanj pa v NLB še pojasnjujejo, da se je Medja iz vseh nominacijskih postopkov in komisije izločil, ko mu je nadzorni svet NLB ponudil mesto predsednika uprave NLB. Pogodba nikoli ni vključevala iskanja predsednika uprave, temveč samo člane uprave in tudi člane nadzornega sveta.

V NLB poudarjajo, da se je nadzorni svet lani ob prevzemu funkcije soočil z upravo banke v odstopu, pomanjkljivo sestavo nadzornega sveta, z zaostrenimi gospodarskimi razmerami, naglim slabšanjem portfelja in tekočih poslovnih rezultatov ter napovedanimi sistemskimi ukrepi za sanacijo bančnega sistema.

"Ker je banka za nemoteno poslovanje in celovit poslovni zasuk nemudoma potrebovala delujoče organe vodenja in upravljanja, so se nadzorniki odločili za sodelovanje z mednarodno agencijo za izbor kadrov. Namen je bil hiter, temeljit izbor ter imenovanje manjkajočih članov uprave in nadomestnih članov nadzornega sveta NLB, ki bodo prava kombinacija domačih in tujih strokovnjakov, ki bodo delovali kot ekipa s širokimi področij kompetenc, neodvisno od vplivov kakršnih koli interesov, vključno s političnimi," še poudarjajo na NLB.

Ob tem dodajajo, da so vsi postopki za izbor člana uprave, nadometnih članov nadzornega sveta in kandidate za nadzornike v novem mandatu potekali pregledno, skladno z veljavno zakonodajo ter mednarodnimi standardi. Dodali so tudi, da je imenovanje Medje za predsednika uprave NLB in tudi odločitev o sodelovanju s kadrovsko agencijo Korn Ferry International, nadzorni svet sprejel soglasno.