V Barclaysu so sprva sicer napovedali ukinitev od 10 do 12 tisoč delovnih mest, a so število zdaj zvišali. Do leta 2016 pa naj bi delo izgubilo še sedem tisoč oseb. Poleg tega bo Barclays v okviru prestrukturiranja odprodala ali odpisala za 115 milijard funtov nestrateškega premoženja.

Banka je sicer ta teden objavila poslovne rezultate za letošnje prvo četrtletje, v katerem je banka ustvarila ustvarila 965 milijonov funtov čistega dobička (1,2 milijarde evrov), kar je 15 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Dobiček pred davki, ki je prilagojen za izredne dogodke in izniči njihove učinke, pa je zdrsnil za pet odstotkov na 1,7 milijarde funtov (2,1 milijarde evrov).

Banka je čisti dobiček zvišala na račun nižjih stroškov in manjšega obsega slabitev. Stroške iz poslovanja so v okviru programa prestrukturiranja znižali za 16 odstotkov na 4,4 milijarde funtov (5,4 milijarde evrov).

»Osredotočili se bomo na mednarodne banke in poslovali samo tam, kjer se nam splača,« je pojasnil izvršni direktor Antony Jenkins. V investicijskih bankah bo letos delo izgubilo dva tisoč ljudi, do leta 2016 pa še pet tisoč.

Skupno bo do leta 2016 v Barclaysu delo izgubilo 19 tisoč ljudi. Od tega 10 tisoč v Veliki Britaniji.