Da je polovica plače na računih, so potrdili nekateri delavci, predsednica sindikata Aha Mure Jolanka Horvat pa pravi, da uradnega obvestila o tem še nima. Prav tako ne ve, kdaj naj bi zaposleni dobili preostanek plače.

Če aprilske plače do roka ne dobijo v celoti, sledi stavka

Kot je znano, je 8. maja sindikat Aha Mure od vodstva družbe zahteval, da jih do 14. maja seznani, kako bo z izplačilom plače za april in ali morebiti načrtujejo odpuščanja. Prav tako so sklenili, da bo sindikat, če aprilska plača ne bo izplačana v roku in v celoti, napovedal stavko.

Horvatova je potrdila, da jih je vodstvo v četrtek seznanilo z razmerami, vendar se mora o tem opredeliti sindikat in šele potem bodo spregovorili za javnost.

Solastnica Aha Mure Mojca Lukančič je v četrtkovi oddaji Studio ob 17-ih na Radiu Slovenija povedala, da se z delavci še ni sestala, ker še nimajo povsem jasnih odgovorov o financiranju.

Začasno odvečnih 300 delavcev

»Danes smo izplačali polovico plače, čeprav je izplačilni dan v soboto, banke bodo na kreditne odbore jutri dale naše predloge in imamo obljubo, da bo na začetku prihodnjega tedna druga polovica plače. V povprečju tako ne bo zamude, ker bo polovica prej, polovica pa malo kasneje,« je v četrtek povedala Lukančeva.

Dodala pa je tudi, da bodo, ker imajo za sezono jesen-zima 20 odstotkov manj naročil, začasno prilagodili število zaposlenih. Okoli 300 delavcev naj bilo odveč samo začasno, saj naj bi jih v prihodnje spet zaposlili.