Prvo polovico julijske plače so zaposleni dobili pred enotedenskim kolektivnim dopustom 9. avgusta, tretjo četrtino pa po vrnitvi z dopusta 19. avgusta.

Kot je povedala predsednica sindikata Aha Mure Jolanka Horvat, so se na sestanku dogovorili, da bodo regres dobili v treh delih, prvega naj bi dobili septembra, vendar še ni znano koliko, vodstvo naj bi jih o tem seznanilo prihodnji teden.

Horvatova je potrdila, da so nekateri presežni delavci že dobili odpravnino, preostali pa naj bi jo na začetku prihodnjega tedna.

Kar zadeva naročila, sindikalistka pravi, da so za to sezono polno zasedeni, ko bodo izpolnili naročila, pa bodo za teden dni odšli na dopust, da bodo proizvodne linije pripravili za novo sezono. Predvidoma bo to konec septembra ali na začetku oktobra.

Na sestanku so govorili tudi o poslovanju in finančnem stanju družbe. Horvatova pravi, da jim je vodstvo znova zatrdilo, da ima strategijo za normalno delo in poslovanje, čeprav se delavci sprašujejo, zakaj ni dovolj denarja, če so polno zasedeni. Vodstvo družbe pa razmer ne komentira.