Pozavarovalnica Sava je namreč pred dvema tednoma objavila prevzemno ponudbo za preostalih 40.527 navadnih prosto prenosljivih imenskih kosovnih delnic Zavarovalnice Maribor. Skupaj s Slovensko odškodninsko družbo ima že sedaj v lasti 99,67 odstotka delnic te družbe.

"Zavarovalnica Maribor bo s svojim znanjem, izkušnjami in kadri nosilec razvoja zavarovalniških dejavnosti v skupini ter bo okrepila razvojni potencial skupine na področju prodaje, razvoja in izvajanja različnih vrst zavarovanj ter izvajanja vseh ostalih procesov," so v upravi zapisali v pismu, objavljenem na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Kot ocenjujejo, se z izvedbo prevzemne ponudbe politika zaposlovanja na obstoječa delovna mesta ne bo spreminjala v večji meri. V okviru iskanja sinergij bo sicer Pozavarovalnica Sava prilagajala število zaposlenih potrebam in obsegu poslovanja skupine, ter si tako prizadela povečati obseg poslovanja skupine.

V upravi so še dodali, da se bo osnovna zavarovalna dejavnost Zavarovalnice Maribor še naprej predvidoma izvajala na obstoječih lokacijah in v okviru izkoriščanja obstoječih virov. Mnenje o prevzemni ponudbi so posredovali tudi predstavnikom delavcev in jih pozvali k podaji mnenja o učinkih prevzemne ponudbe na zaposlovanje.

Postopek prevzema Zavarovalnice Maribor naj bi bil sicer končan še letos. Sledila bo integracija Zavarovalnice Maribor v skupino Sava Re, ki si v letu 2013 obeta povečanje zbranih premij nad 418 milijonov evrov ter čisti dobiček v višini med 30 in 33 milijoni evrov. Do leta 2017 naj bi se obseg zbranih premij povečal že na 570 milijonov evrov.