Prostori novega hematološkega oddelka Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana so nared že eno leto, a se je zataknilo pri izbiri ponudnika za opremo. Sprva je posel dobil ponudnik Mollier, ki je opremo ponudil za 1,06 milijona evrov z DDV, revizijski zahtevek pa je vložil neizbrani ponudnik Sanolabor, ki je opremo ponudil za 1,13 milijona evrov z DDV.

Ministrstvo je nato ugotovilo, da je bila Mollierova ponudba zavajajoča, zato so posel oddali Sanolaborju. Na to odločitev se je pritožil Mollier, ki pa mu Državna revizijska komisija ni ugodila in je pritožbo zavrnila. Ministrstvo, UKC in Sanolabor so tako danes podpisali pogodbo za dobavo in montažo medicinske, računalniške in komunikacijske opreme ter tipske serijske opreme za hematološki oddelek v UKC Ljubljana.

Trop Skaza je ob podpisu pogodbe dejala, da verjame, da bodo obnovljeni prostori hematologije opremljeni v treh mesecih, kot to določa pogodba, so sporočili z ministrstva.

Trop Skaza ob robu današnje seje DZ v izjavi novinarjem ni želela komentirati dejstva, da bi lahko pogodbo podpisal že njen predhodnik, začasni minister Karl Erjavec. Izrazila pa je veselje, da se je zgodba danes pripeljala do konca. Verjame, da bodo dela končana v dogovorjenem roku.