Za prisilnega upravitelja je sodišče imenovalo Kristijana Antona Kontarščaka. Oblikovana sta tudi upniška odbora navadnih in ločitvenih upnikov. Zadnji rok za prijavo terjatev je 28. aprila, je razvidno iz objave na spletnih straneh Agencije RS za javnopravne evidence in storitve.

Čista izguba porasla za 80 odstotkov

Iz načrta finančnega prestrukturiranja je razvidno, da je družba lani ustvarila 8,8 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je skoraj enako kot leto prej. Čista izguba je porasla za 80 odstotkov na dobre tri milijone evrov. Če družba lani ne bi slabila sredstev, bi izguba znašala okoli 540.000 evrov.

Tovarna nogavic Polzela je imela konec lanskega leta obveznosti v višini 10,4 milijona evrov, negativni kapital podjetja pa znaša nekaj več kot 830.000 evrov. Iz analize bilance stanja je razvidno, da je podjetje insolventno, saj gre za trajnejšo nelikvidnost in dolgoročno plačilno nesposobnost. Terjatve vseh upnikov pa znašajo skoraj 10 milijonov evrov.

Upnikom predlagajo odlog plačila in zmanjšanje obrestne mere

Vodstvo družbe predlaga ločitvenim upnikom, katerih terjatve znašajo 7,2 milijona evrov, začetek poplačila celotne obveznosti najkasneje do konca junija 2019. Navadnim upnikom, ki imajo za skoraj 1,9 milijona evrov terjatev, pa predlaga, da pristanejo na zmanjšanje svojih terjatev in odložitev rokov za njihovo plačilo. Zavarovanim upnikom pa predlaga, da pristanejo na odlog plačila in zmanjšanje obrestne mere ter da svoje terjatve prenesejo na dolžnika kot stvari vložek na podlagi dokapitalizacije družbe.

Najnižji skupni znesek navadnih in zavarovanih terjatev, ki jih morajo upniki prenesti na dolžnika kot stvari vložek, da bi bilo možno uspešno uresničiti dolžnikovo finančno prestrukturiranje, je tri milijone evrov.