Žagar je ob tem pojasnil, da so Košoroka zaprosili za sestanek v četrtek ali petek. Predstavniki zaposlenih želijo, da pride Košorok v Tet in da se z njimi pogovori glede vizije Teta.

Od Košoroka zaposleni Teta pričakujejo jasne odgovore, kako bodo v Tetu preživeli leto 2014, kakšna je vizija te družbe v naslednjih letih ter ali naj bi HSE Tet prodal, kar je holding že večkrat najavil.

Tet bo do 15. avgusta zaradi tržnih razmer v t.i. hladni rezervi. Na ponovno obratovanje lahko ob trenutnih tržnih cenah električne energije in variabilnih stroških obratovanja računa šele po tem datumu. Kako bo Tet zaradi skrčenega obsega obratovanja obvladoval likvidnost, naj bi bilo znano v sredo, ko bo HSE potrjeval njegov letošnji poslovni načrt.

Vsak mesec 1,5 milijona evrov izgube

Tako je prejšnji teden povedal direktor Teta Franc Blaznek. Tet, ki zaposluje 174 ljudi, zaradi prenizko izpogajanih cen elektrike vsak mesec ustvari 1,5 milijona evrov izgube.

V HSE so pred časom navedli, da so prejeli pisno stališče pristojnih ministrstev, da je treba naložbo v Tetu transparentno prodati strateškemu ponudniku. HSE je švicarskemu Edelweissu, ki je v Burlakovi lasti, dovolil skrbni pregled Teta, pričakovati pa je, da bo HSE družbo pozval k oddaji nove ponudbe.

Tet je največji energetski objekt v Zasavju. S parnim blokom moči 125 megavatov in plinskima blokoma skupne moči 63 megavatov danes proizvede šest odstotkov električne energije v Sloveniji. Če bo prišlo do izgradnje plinsko-parne elektrarne in prenove bloka 4, bo ta delež povečal na 15 odstotkov električne energije v Sloveniji oziroma na več kot 2000 gigavatnih ur.