Upravitelj je za izklicno ceno 950.000 evrov kompleks uprave stečajnega dolžnika skupaj z betonarno Fortis družbi Artemo prodal na javni dražbi 23. maja letos. Sodišče se je s prodajo strinjalo, po plačilu kupnine pa je novi lastnik nepremičninski kompleks prevzel 11. julija letos, je razvidno iz rednega poročila stečajnega upravitelja ptujskega podjetja, ki je bilo minuli teden objavljeno na spletnih straneh Agencije za javnopravne evidence in storitve.

Stečajni upravitelj Vajda je v drugem letošnjem četrtletju prodal še nekaj drugega premoženja nekdaj uspešnega gradbenega podjetja, nekaj pa je ostalo še neprodanega. Med drugim bo v prihodnje prodajal še nekaj parcel, stanovanj in delov stavb na Ptuju, stanovanje v Bohinjski Bistrici, stanovanje in klubski prostor v Gorišnici, zemljišča na območju Ormoža in 21 apartmajev v Moravskih Toplicah.

Podjetje Gradis Gradnje Ptuj je v stečaju od 4. aprila 2011, ko je brez dela ostalo 90 ljudi. Upniki Gradisa Gradenj Ptuj so v stečaju v roku prijavili za skoraj 17,7 milijona evrov terjatev, stečajni upravitelj pa jih je priznal za nekaj več kot 11,5 milijona evrov.