Direktor Voca Roman Moškotevc je povedal, da se bodo izselili, če je to zahteva Sisingerjeve. Po mnenju Moškotevca, ki se je danes srečal s Sisingerjevo, najemna pogodba ni odpovedana skladno z zakonom, kar naj bi spoznala tudi Sisingerjeva.

Opozoril je tudi, da ima Voc kot upnik še iz obdobja prisilne poravnave 3,1 milijona evrov terjatev do CM Celje brez obresti. "S tem, ko bomo šli ven, bo nehala pritekati najemnina, tudi v stečajno maso se bo nehal stekati denar in mi bomo kot upnik oškodovani," je dejal Moškotevc.

Zatrdil je, da vodstvo Voca ni odstranilo ali spreminjalo kakršnih koli nalepk na inventarnem premoženju CM Celje, šlo je samo za iskanje nekaj obešalnikov, slik, omar in regalov, ki so razvrščeni po objektu. Po besedah Moškotevca so bile te nalepke v bistvu zamenjane med prisilno poravnavo, ko je prišlo do rubeža premoženja CM Celje.

Voc skuša najemnino kot tudi strošek elektrike in ogrevanja tekoče vode plačevati

Moškotevc je tudi pojasnil, da skuša Voc najemnino kot tudi strošek elektrike in ogrevanja tekoče vode plačevati. Mesečna najemnina znaša 14.400 evrov, ogrevanje pa več kot 10.000 evrov. Dejal je, da je v Voc prišel konec lanskega leta in ugotovil, da podjetje ni imelo vzpostavljenih nobenih evidenc, ampak so za to skrbele službe CM Celja.

Zato je Moškotevc poskrbel za čim prejšnjo vzpostavitev računovodskih evidenc, največja "muka" pa mu je bila pridobitev celotne dokumentacije, s katero so vzpostavili evidence dolgov, obveznosti in terjatev, problem, ki se vleče že od takrat pa do danes, je evidenca osnovnih sredstev.

Po navedbah Moškotevca je njihova naloga zagotoviti normalno poslovanje, biti korekten do dobaviteljev, sanirati obveznosti do bank in zagotoviti dovolj dela za vseh 340 delavcev.

Zaradi domnevnega izginotja stvari kazenska ovadba

V torek pa je Moškotevc napovedal kazensko ovadbo zoper Sisingerjevo zaradi njenih domnevno neresničnih izjav o izginotju pol stvari, ki so bile v Vocu, njihov lastnik pa je bil CM Celje. Kazensko ovadbo zoper vodstvo Voca pa je napovedala tudi Sisingerjeva.

Svet delavcev Voca je v sporočilu za javnost zapisal, da Sisingerjeva z nepremišljenimi in nestrokovnimi potezami zmanjšuje možnosti za uspešno poplačilo teh odprtih obveznosti, ki si lahko nov razvojni naboj za ohranitev in rast Voca, ki v teh časih bije bitko za preživetje na izjemno opešanem trgu in za ohranitev gradbene dejavnosti v Savinjski regiji.

Delavci Voca v namerah ne morejo prepoznati niti kančka skrbnega gospodarja

Nedavna napoved Sisingerjeve za vložitev stečaja bi zadala usodni udarec celjskemu gradbincu, zato so delavci Voca danes v iskanju vseh legitimnih možnosti, da bi lahko materializirali svoje delo in posle, v obupu poslali pismo stečajni upraviteljici.

V njem so zapisali, da v njenih namerah ne morejo prepoznati niti kančka skrbnega gospodarja, poslovne etike, kaj šele sočutja do njih ali preživetja njihov družin. "Z vsako takšno nepotrebno potezo le še večate pritisk na naše podjetje," opozarjajo delavci in izpostavljajo, da stečaj Voca za nikogar ne predstavlja uspeha, saj bi družba takoj izgubila koncesijo za vzdrževanje in obnovo cest, v stečajni postopek bi bilo prijavljenih 340 prednostnih terjatev iz naslova plač in odpravnin, bore malo pa bi bilo ob prodaji vredno tudi premoženje podjetja.