Kot je dejala Sisingerjeva, je del premoženja podjetja CM Celje ostal v podjetju Vzdrževanje in obnova cest (Voc), kjer so ga ob stečaju popisali, zdaj pa ugotavljajo, da ga polovica manjka. Poleg stvari, ki so izginile iz pisarn, je izginilo tudi več strojev. Sisingerjeva je sicer nameravala premoženje CM Celje v Vocu zapreti v poseben prostor.

Na javni dražbi v začetku marca bo Sisingerjeva skušala prodati 74.360 delnic Voca. Delnice bo prodajala v paketu.

Izklicna cena delnic Voca je 11,70 evra za delnico, skupna izhodiščna cena paketa tako znaša nekaj več kot 870.000 evrov.

Izklicna cena za paket delnic na javni dražbi se v posameznem koraku zvišuje za 2000 evrov. Na javni dražbi lahko sodelujejo pravne osebe, ki plačajo varščino v višini 10 odstotkov izhodišče cene, torej 87.000 evrov. Če dražba ne bo uspešna, bo Sisingerjeva predlagala stečaj za Voc, ki matičnemu podjetju CM Celje ne plačuje elektrike, ogrevanja in najemnine in mu tako znotraj stečaja dolguje že 120.000 evrov.

Lastnik podjetja Ahac iz Grobelnega pri Šentjurju Roman Moškotevc, ki je 25,5-odstotni lastnik Voca, je ocenil, da je predlagana cena nerealna. Svoj delež v Vocu pa je po besedah Sisingerjeve kupil po ceni dva evra za delnico.