Bonitetna ocena skupine Triglav se nanaša na Zavarovalnico Triglav in pozavarovalnico Triglav Re. Njeno zvišanje je posledica mnenja bonitetne agencije, da je skupina Triglav sposobna ohranjati kapitalsko ustreznost in dobičkonosnost na visokih ravneh, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Zavarovalnice Triglav.

Skupino Triglav skladno z oceno S&P dodatno odlikuje preudarno oblikovanje zavarovalno-tehničnih rezervacij premoženjskih zavarovanj in rast zadržanih čistih dobičkov. Bonitetna ocena A- odraža sprejemljivo raven poslovnega tveganja skupine, podprto z vodilnim tržnim položajem na slovenskem zavarovalnem trgu in močnim finančnim profilom skupine.

Stabilna srednjeročna napoved bonitetne ocene odraža pričakovanja S&P, da bo skupina Triglav ohranila močan konkurenčni položaj ter visoko raven kapitalske ustreznosti in dobičkonosnosti, še pravijo v največji slovenski zavarovalnici.

Pozavarovalnico Sava je S&P uvrstila na opazovalni seznam z negativnimi posledicami decembra lani. Takrat je ocenila, da napovedana dokapitalizacija zaradi nakupa preostalega deleža Zavarovalnice Maribor lahko prinese nekaj izvedbenega tveganja. Potem ko je pozavarovalnica uspešno zaključila dokapitalizacijo in kupila preostale delnice Zavarovalnice Maribor, pa jo je S&P zdaj umaknila z opazovalnega seznama z negativnimi posledicami.

Stabilna napoved odraža stališče, da je Pozavarovalnica Sava s tem projektom okrepila svoj konkurenčni položaj, kapital in dobiček, komentirajo v Pozavarovalnici Sava.